Đorđević: Do kraja godine strategija koja će usporiti odlazak mladih iz Srbije

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je danas da se izrada Nacrta strategije za upravljanje ekonomskim migracijama za period od 2021. do 2027. godine očekuje do kraja godine.
Đorđević: Do kraja godine strategija koja će usporiti odlazak mladih iz Srbije
Foto: Pixabay
"Nakon javnih i interesornih rasprava, a pre svega mišljenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nacrt će biti predstavljen na Vladi i krenuće se u izradu Akcionog plana", rekao je Đorđević posle sastanka sa predstavnicima Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), koja finansira izradu Strategije.
 
Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević je rekao da se Vlada Srbije aktivno bavi problemom ekonomskih migracija i da je podrška sa najvišeg nivoa od velikog značaja za sve koji se bave rešavanjem tog problema, koji ne postoji samo u Srbiji, već u celom svetu.
 
On je naveo da je Srbija prva zemlja koja je prepoznala problem ekonomskih migracija i koja će u prevenciji izraditi strategiju sa ciljem da mladi ostanu u svojoj zemlji, a i da se svi koji su otišli, vrate.
 
Đorđević je rekao da se nada da će način na koji se Srbija bori sa ekonomskim migracijama biti primer ostalim zemljama koje imaju isti problem, istakavši da Srbija ima kapacitet da izgradi modernu i ekonomski stabilnu državu, u kojoj će mladi ostati i graditi svoju budućnost.
 
Vladimir Grečić, koji je na čelu tima koji će raditi na izradi Strategije, rekao je da su ciljevi strategije da se uspori odlazak mladih, stvore kapaciteti da se oni koji su otišli vrate, ali i da se privuku stručnjaci iz drugih zemalja da dođu da žive i rade u Srbiji. Grečić je dodao da su migracije normalna stvar i da ne mogu da se zaustave u potpunosti, ali svakako mogu da se smanje. 
  • Gnojko

    06.11.2019 18:47
    Citat: "On je naveo da je Srbija prva zemlja koja je prepoznala problem ekonomskih migracija"

    Mda, on izgleda nije čuo za Irce koji masovno odoše u Ameriku u 19. veku kada je u Irskoj bila velika nemaština? Prvi se setio, nije nego. Verovatno nas sve smatra za budale kada tako laže.
  • Jox

    06.11.2019 17:07
    Dnevno se iseljava prosecno 3 autobusa. Sa "strategijom" ce ubrzati i punjenje 4-og autobusa....
  • Mile

    06.11.2019 16:51
    Carobnjaci
    Dli pravite strategiju kao sa Niskim aerodromom? Sada vise nema letova, jer su pobegle sve kompanije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.