Putin: Zameniti Vikipediju Velikom ruskom enciklopedijom

NovostiOnline

05. 11. 2019. u 18:30

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je da se Vikipedija u Rusiji zameni novom Velikom ruskom enciklopedijom u elektronskom obliku

Путин: Заменити Википедију Великом руском енциклопедијом

AP Photo

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je da se Vikipedija u Rusiji zameni novom Velikom ruskom enciklopedijom u elektronskom obliku.

„Što se tiče Vikipedije - bolje da je zamenimo Velikom ruskom enciklopedijom u elektronskom obliku. To će, u svakom slučaju, biti pouzdane informacije, predstavljene u dobrom, savremenom obliku“, rekao je Putin na zasedanju Saveta za ruski jezik.

U septembru je saopšteno da bi se moglo izdvojiti skoro 1,7 milijardi rubalja za stvaranje ruskog pandana Vikipediji u periodu od 2020. do 2022. godine, a odgovarajuću subvenciju planiraju da dodele izdavačkoj kući „Velika ruska enciklopedija“. O tome je bilo reči u prilogu nacrta zakona saveznog budžeta za period od 2020. do 2022. godine, prenosi Sputnjik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Miladin

05.11.2019. 19:32

Bog na nebu Putin na zemlji! Svaka cast care pravoslavni slovenski! Nista zapadno ne treba da koristimo! Sve moze da propadne ali Putinova Rusija nikad! Da je srece pa da se napravi pravoslavni internet slovenskih zemalja da ne koristimo ovo djavolsko delo zapadnjacki internet.

Мица Хаубица

05.11.2019. 22:24

паметан потез, јер ови западњаци лажу ко мајмуни