Najnovije vesti
Vesti Hronika
CRNI DAN NA PUTEVIMA Za 24 sata u jezivim nesrećama poginulo četvoro, nastradao i mladić koji se VRAĆAO SA SVADBE

CRNI DAN NA PUTEVIMA Za 24 sata u jezivim nesrećama poginulo četvoro, nastradao i mladić koji se VRAĆAO SA SVADBE

Za manje od 24 sata na srpskim putevima u saobraćajnim nesrećama stradale su četiri osobe, dok je nekoliko njih teže povređeno. U većini slučajeva, kako pokazuju prvi rezultati istrage, uzrok je neprilagođena brzina.

saobraćajna nesreća novi sad Foto: NS uživo / RAS Srbija
saobraćajna nesreća novi sad

Bračni par iz Inđije, muškarac star 60 godina i njegova 56-godišnja žena, poginuli su kod Inđije na auto-putu Beorad - Novi Sad, dok su tri njihove unuke, desetogodišnje bliznakinje i dvogodišnja devojčica, povređene. Do nesreće je došlo u zoni radova, ka Beogradu, kada se "mercedes" austrijskih registarskih oznaka uključivao u saobraćaj. Tada je na njega naleteo kamion.

Leva strana "mercedesa" je od siline udarca potpuno ulubljena, a delovi odeće bili su rasuti po duž puta.

Pročitajte još

Kako je rečeno u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, jedna od bliznakinja je zadobila teške povrede opasne po život i smeštena je na intenzivnu negu. Druga je, takođe, teško povređena, ali njen život nije ugrožen, dok je dvogodišnjakinja, kako dodaju, lakše povređena.

Inače, ovim područjem Srema, tokom popodnevnih sati protutnjao je jak vetar, koji je paralisao saobraćaj na nekim deonicama i otežavao vidljivost vozačima na putu, ali, kao što smo juče preneli, to nije bio uzrok ove tragedije.

Foto: NS uživo / RAS Srbija

U saobraćajnoj nesreći na putu Novi Sad - Bačka Palanka, kod Gložana, poginuo je Jaroslav H. (45) iz ovog mesta, dok je Ivan V. (30) iz obližnjeg Čelareva teško povređen. Sada pokojni Jaroslav sedeo je na mestu suvozača u "mercedesu".

Nesreća se desila oko 2.30 u Ulici maršala Tita, na izlazu iz Gložana, oprema Čelarevu. Iz još neutvrđenih razloga, vozač "mercedesa" je u jednom trenutku, kako se pretpostavlja, izgubio kontrolu nad vozilom, zbog čega je sleteo s puta i udario u drvo. Od siline udarca, "mercedes" se prepolovio , u travi su bili vidljivi tragovi krvi, kao i točkovi kola.

Foto: RAS Srbija

U teškom udesu kod ljubičevske petlje, juče je u ranim jutarnjim satima poginuo Aleksandar Perić (23) iz Prugova kod Požarevca. On je nastradao kada je izgubio kontrolu nad volanom vozila BMW 320, usled klizavog kolovoza i neprilagođene brzine, a onda sleteo s puta.

Pročitajte još

Prilikom sletanja, auto se prevrnuo , a ekipa Hitne pomoći, koja je ubrzo stigla na lice mesta mogla je samo da konstatuje smrt vozača.

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksandar je kobne noći bio u restoranu "Vitez" u Požarevcu, na svadbi kod komšije. U večernjim satima, oko 21 sat, on je odvezao svoju baku kući u Prugovo, a onda se vratio na slavlje. Dva sata iza ponoći, krenuo je kući i nastradao.

- Bio je primeran mladić. Završio je srednju školu. Živeo je sam sa svojom bakom, jer su mu roditelji u inostranstvu. Oni su razvedeni i Aleksandar im je bio jedino dete. Majka je u Italiji, a otac u Austriji. I on je planirao da se pridruži ocu, ali, eto, tragedija ga je omela u tim planovima - rekli su meštani Prugova za Novosti.