Marjanović: Nisam ubio Jelenu VIDEO

Zoran Marjanović ponovo je danas na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu negirao da je ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.11.2019.

12:46

Marjanović: Nisam ubio Jelenu VIDEO
Tanjug, Bojan Stekiæ

"Dok god hodam ovom zemljom, želim da pomognem da se pronađe ubica moje supruge i eventualni saučesnici", rekao je Marjanović, detaljno izlažući svoju odbranu.

On je opisao do najsitinijih detalja svoje popodne kada je poslednji put video suprugu, kako je trajala potraga za njom, kao i kasnije detalje hapšenja i saslušanja u policiji. Stefan Jokić, jedan od četiri branilaca Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene, prokomentarisao je danas da je anonimno pismo koje je stiglo Višem sudu u Beogradu 22. oktobra, glupost.

"To pismo je glupost koja prati ceo ovaj postupak. To je pitanje za Više javno tužilaštvo da ispita ko šalje takva pisma", rekao je kratko Jokić.

Mediji prenose nezvanična saznanja da se u pismu navodno pominje ime ubice i da to nije Zoran Marjanović.

Prethodno je na početku suđenja sudija Jelena Škulić obavestila tužilaštvo i branioce da je 22. oktobra u sud stiglo anononimno pismo iz Švajcarske i da tužilaštvo treba da odluči da li će da postupa po njemu.

Detalji pisma, koje je uručeno advokatioma tužiocu i Marjanoviću nisu saopšteni na suđenju, već je krenulo višesatno saslušanje Marjanovića.

Nastavak sudenja zakazan je za 25. decembar, kada bi kao svedoci trebalo da budu ispitani Zoranovi otac i majka Vladimir i Zorica, rođeni brat Miloš, njegova supruga Milica i Zoranov sin iz prvog braka Uroš.

Marjanović je na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu negirao da je ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, dok su zajedno sa ćerkom bili na popodnevnom izletu.

"Dok god hodam ovom zemljom, želim da pomognem da se pronađe ubica moje supruge i eventualni saučesnici i da stanu ovde gde ja sada stojim", rekao je Marjanović, detaljno izlažući svoju odbranu prvi put pred sudom.

On je opisao do najsitinijih detalja svoje popodne kada je poslednji put video suprugu, kako je trajala potraga za njom, kao i kasnije detalje hapšenja i saslušanja u policiji.

Posebno je istakao da je njihov odnos bio savršen, ali da su ponekad imali nesuglasice oko njenog stajlinga i odabira pesama, kada je odlučila da se vrati na estradu.

Nakon detaljnog izlaganje odbrane, odgovarao je na pitanja svojih advokata i suda, ali je odbio da odgovara na pitanja tužioca, navodeći da mu je tužilaštvo ovim postupkom nanelo veliku štetu i nepravdu.

"Ovaj trenutak sam čekao tri i po godine, verujem u sud zaista, do sada mu nije data nijedna šansa. Od početka sam targetiran da budem žrtveno jagnje, postoje imena do kojih ćemo kasnije doći. Ne plašim se ničega", rekao je Marjanović, napominjući da mu je posle tri i po godine muka od svega i da je psihički rastrojen.

Ispričao je kako je kobnog dana sa suprugom i ćerkom krenuo na "labudovo jezero", da bi Jelena džogirala, ali da je odustala kada je videla da je tamo velika gužva pošto je bilo puno naroda sa decom u šetnji.

Odlučili su da odu na nasip u Crvenku, gde ju je poslednji put video pošto je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom da šeta.

Pre nego je otišla, Jelena je, kako je ispričao, ćerki dala vijaču, koju je devojčica kasnije sve vreme nosila u rukama, a Jelena se sa njima oprostila rečima "odoh ja".

Opisivao je detaljno koga su on i ćerka sreli usput, koja su kola prolazila, te da je posle izvesnog vremena postao uznemiren i počeo da zove suprugu na mobilni telefon, ali da se ona nije javljala.

Potom je pozvao prijatelja Borisa Puzića koji radi u policiji i tražio mu broj kome može da prijavi da je nema, ali, kako je ispričao, iako mu je prijatelj dao dva broja telefona - policija nije shvatila ozbiljno, već su mu rekli da sačeka još malo.

Zajedno sa ćerkom je tražio Jelenu, a kasnije su mu se pridružili i otac i brat.

Naveo je da je kumu Veru zvao da zove bolnice i vidi da Jeleni nije možda pozlilo pošto je u to vreme bila na postu.

Kuma Vera je kasnije otiša u gradski SUP da prijavi nestanak, ali mu je javila da on mora lično to da uradi što je i učinio, nakon čega je krenula velika policijska potraga za ženom na nasipu, gde su pored policije, došli i novinari kao i njegovi prijatelji i meštani.

Sutradan, dok je potraga još trajala, priveden je u policiju i nakon višestanog ispitivanja mu je određen zadržavanje do 48 sati, ispričao je optuženi ističući da je dva puta ispitivan na poligrafu i da je tek kasnije saznao da je "poligraf dva puta prošao".

Da je Jelena pronađena mrtva, saznao je, kako je rekao, kada ga je jedan insektor u policiji uhvatio za kosu (koja je u to vreme bila duža) i udarao mu glavu u zid s pitanjem "jesi li je ti ubio".

"Ja sam bio skamenjen, nisam više osećao ni bol, a nisu me vređale ni njihove provokacije i uvrede", rekao je Marjanović navodeći da su saslušanja trajala satima i da je policiiji rekao sve.

Pošto nije bilo dokaza, tužilaštvo je naložilo policiji da ga pusti na slobodu, ali je kasnije još nekoliko puta saslušavan, a godinu i po dana kasnije ponovo uhapšen kada je zadržan u pritvoru devet meseci.

U tom periodu bio je učesnik jednog rijalitija, a kako je danas rekao, u taj televizijski program je ušao ne zbog slave, već da bi javnosti reko istinu.

"Mediji su pisali sve i svašta, mnogo je laži napisano o meni i mojoj porodici. Ljudi su počeli da nam prete, čak i da će kuću da nam zapale...", rekao je Marjanović.

Tokom iznošenja odbrane, on je povremeno zastajkivao i spuštao pogled i to kada je govorio o momentima saznanja da je Jelena ubijena, te mu je u jednom trenutku i glas zadrhtao kada je opisivao momenat puštanja iz policijskog pritvora kada je na kapiji ugledao umrlicu.

Od početka ovog slučaja Marjanović negira da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio deset meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: