Vesti

Knjiga kao umetnički objekat u savremenom dobu05.11.2019. 12:45


Zavod za proučavanje kulturnog razvitka poziva na predavanje „Kakve knjige čitamo? – Knjiga kao umetnički objekat u savremenom dobu“ koje će se održati u Galeriji Zavoda, Rige od Fere br. 4, u petak, 8. novembra, 2019.godine sa početkom u 13 časova.

 

Predavanje će održati Nikola Radosavljević, dok će moderator predavanja biti dr Vladimir Kolarić, Zavod.
Predavanje će biti posvećeno fenomenu likovne opreme knjige u digitalnom dobu, njenim značenjskim i vizuelnim kontekstom, čime će biti objašnjeno kako je to dovelo do formiranja medija knjige umetnika i šta je taj medij zapravo. U centralnom delu izlaganja biće reči o značaju višemedijskih umetničkih praksi u samom štamparstvu i izdavaštvu sa osvrtom na neke od najreprezentativnijih primera, kao i o tome šta ona tačno znače za knjigu kao medij komunikacije.
Predavanje za cilj ima osnaživanje analitičkog mišljenja publike, i uvezivanje nekoliko naizgled kontradiktornih praksi u oblasti komunikacija, obrazovanja i umetnosti. Biće naglašena važna mesta u umetnosti zahvaljujući čijoj širokoj primeni postoje inovacije u obrazovanju, kulturi i poimanju knjige kao umetničkog a ne dizajnerskog objekta.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.