Utorak, 04.03.2008.

07:12

Obama: Mir i stabilnost na Kosovu

Barak Obama poručio da će, ako postane predsednik SAD, raditi na tome da se osigura mir i stabilnost na Kosovu.

Izvor: FoNet, Tanjug

Default images

"Mir i stabilnost na Kosovu mogu biti jedino istinski osigurani rešenjima koja su prihvatljiva za obe strane", naveo je kandidat za nominaciju Demokratske partije na predsedničkim izborima u SAD, u pismu upućenom predsednici Srpskog kongresa ujedinjenja Mirjani Samardžiji.

U pismu koje je Kongres srpskog ujedinjenja dostavio Tanjugu, Obama navodi da "čak i u odsustvu zajedničkog dogovora, prava manjina i potreba za zaštitom istorijskih i religijskih mesta predstavljaju teme o kojima se ne pregovara".

Obama je pismo Mirjani Samardžiji uputio kao odgovor na poziv Srpskog kongresa ujedinjenja da se izjasni o pitanjima važnim za srpsku zajednicu u SAD.

On je, takođe, poručio da će, ako postane predsednik, nastaviti da pruža podršku Dejtonskom sporazumu, a naročito onim delovim sporazuma koji se odnose na prava i odgovornosti dvaju entiteta unutar BiH.

"Takođe ću nastaviti da dajem podršku garantima Erdutskog sporazuma i jasno ću naznačiti da očekujem da sve strane tog dogovora, uključujući i Hrvatsku, poštuju svoje obaveze", naveo je Obama u pismu Srpskom kongresu ujedinjenja.

SAD: Dve milijarde za kosovo

Pomoćnik američkog državnog sekretara Danijel Frid izjavio je danas da će Kosovu do kraja godine biti potrebna pomoć od oko dve milijarde dolara.

Frid je rekao da SAD nameravaju da obezbede četvrtinu te sume i da očekuje da će Evropska unija osigurati milijardu dolara, javlja AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: