Najnovije vesti
Kultura Vesti
Jubilarni deseti Arsenal Fest od 25. do 27. juna

Jubilarni deseti Arsenal Fest od 25. do 27. juna

Jubilarni deseti Arsenal Fest biće održan od 25. do 27. juna 2020. godine u Kragujevcu. 

Jubilarni deseti Arsenal Fest Foto: Promo
Jubilarni deseti Arsenal Fest

Desetka se sprema da bude kruna svih izdanja Arsenala. Obogaćen dosadašnjim iskustvima, ali i u obavezi da ispuni velika očekivanja svoje publike, Arsenal X će biti nova proslava muzike - još veći bolji, jači, bogatiji i zanimljiviji neko ikada do sada. 

Novi vizuelni identitet jubilarnog Arsenala, delo cenjenih dizajnera Braća Brazeri i Dechko Tzar, predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, jer podseća na stare muzičke novine i plakate iz kojih izbija nova energije i mladalački polet okupljanja i uživanja u rokenrol svetkovini. 

Arsenal je od svog prvog izdanja 2011. godine izrastao u respektabilan i uticajan regionalni muzički festival, koji privlači ne samo posetioce iz Srbije i bivše Jugoslavije, već i ostatka Evrope i sveta, u samo srce Kragujevca, pažljivim odabirom i spojem zanimljivih i uticajnih svetskih i regionalnih imena. 

Arsenal se ističe i fantastičnim prostorom na otvorenom u okviru istorijskog "Kneževog arsenala", fabrike municije iz 19. veka (Main Stage), gde je i rustična zgrada Čaurnice (Explosive DJ Stage) i prelepa drvećem natkrivena Zastavina bašta (Garden Stage).

Ulaznice za Arsenal Fest X biće u prodaji od kraja novembra.