Štampa o ratu za tribinu; Policija zbog ubistva vođe "Alkatraza" češlja navijačke frakcije

Beogradski mediji pišu da je razlog likvidacije jednog od vođa "Grobara" Ljubomira Markovića Kiće navodno njegov plan da formira novu ekipu na tribinama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2019.

09:48

Štampa o ratu za tribinu; Policija zbog ubistva vođe
Ilustracija: Depositphotos/Alex_Schmidt

Kako pišu Novosti to je jedan od pravaca policijske istrage koja pokušava da dođe do odgovora na pitanje ko je i zašto ubio nekadašnjeg vođu "Alkatraza".

Formiranje nove grupe i borba za tribine mogli su da se vide na proteklim utakmicama. Marković je bio odvojen od ostalih, a ekipu oko njega činili su ljudi iz ostalih frakcija.

"Teško je reći da li je to motiv za likvidaciju. Ipak, prestiž na stadionima nosi sa sobom velike privilegije", kaže neimenovani sagovornik "Novosti" blizak istrazi i dodaje da se pod privilegijama podrazumevaju razni poslovi s one strane zakona.

List navodi i da je tokom vikenda ispitano dosta Kićinih drugara i prijatelja, od onih koji su sa njim igrali mali fudbal te kobne večeri do onih iz suprotstavljenih frakcija.

Da je sačekuša za Markovića bila više nego dobro isplanirana, svedoči drskost ubice, ali i činjenica da je imao pomagača, koji mu je dao signal kada je on izašao iz sportskog balona u Ulici Grčića Milenka i uputio se ka svojim kolima.

"Čuo se zvuk pištaljke, ali ne običan, već specifičan. On je zabeležen i na nekim snimcima sigurnosnih kamera. Tog trenutka, mlađi muškarac u tamnom kaputu i sa kapom na glavi, koji se spuštao niz ulicu, ubrzao je korak i izvukao pištolj. Kića ga je verovatno video krajičkom oka i potrčao ka svom autu, parkiranom na pumpi prekoputa. Prvo su ga pogodila četiri metka i on je pao, a onda mu je napadač prišao i pucao još dva puta u glavu", navodi sagovornik "Novosti".

Marković je bio na mestu mrtav. Uspeo je da izvuče svoj "tetejac", ali nije stigao da ga upotrebi i pokuša da se odbrani. Kraj njega je ostala tašna sa sportskom opremom.

Ubijeni vođa partizanovih navijača poznat je kako policiji tako i javnosti. Njegovo ime se dovodilo u vezu s obračunima i incidentima na tribinama i oko stadiona. Bio je i jedan od aktera surovog prebijanja francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda.

Bio je među prvima koji je uhapšen zbog tog slučaja. Prvo je osuđen na 30, a potom na 15 godina zatvora. Posle odležane dve trećine kazne pušten je na slobodu 2017. godine.

Novosti pišu i da su se u borbi za vlast na tribinama odavno uplele i jake kriminalne grupe. Na tako davno, na "jugu" je primećen i Filip Korać, "desna ruka" Luke Bojovića, naslednika vođa "zemunskog klana". Korać je tada, kako se sumnja, preko svoje frakcije crno-belih navijača doveo plaćenike iz Hrvatske da izazovu nerede. Njegovo ime je i na crvenoj Interpolovoj poternici zbog sumnje da je organizovao jednu likvidaciju, a blizak je i kotorskom "škaljarskom klanu".

Za "škaljarce" se sumnja da su organizovali likvidaciju Aleksandra Saleta Stankovića, jednog od vođa Partizanovih navijača, 2016. godine u širem centru Beograda. Organizacija zločina Stankovića i Markovića u mnogim detaljima je slična.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: