Dostupni linkovi

Hapšenja policije Vijetnama u okviru istrage o britanskom kamionu


Kamion u kojem je pronađeno 39 tijela
Kamion u kojem je pronađeno 39 tijela

Vijetnamska policija saopštila je da su uhapsili osam osoba u sklopu istrage o 39 tijela pronađenih u kamionu nedaleko od Londona, javili su danas državni mediji, prenosi Reuters.

"Na osnovu informacija dobijenih od osumnjičenih, aktivno ćemo pokrenuti istrage protiv lanaca koji odvode ljude ilegalno u Italiju", rekao je Ngujen Hu Ćau policijski zvaničnik iz provincije Nge An, prenosi vijetnamska novinska agencija VNA.

Krajem sedmice vijetnamska policija uhapsila je dvije osobe i uputila je pozive ostalima za ispitivanje o sumnji za umiješanost u incident.

Britanska policija saopštila je prošle sedmice da se vjeruje da je 39 ljudi čija su tijela pronađeni u prikolici kamiona u Eseksu nedaleko od Londona, iz Vijetnama.

Britanska policija saopštila je nešto ranije da je i Imon Harison (23) iz Sjeverne Irske optužen za ubistvo bez predumišljaja zbog smrti 39 osoba pronađenih u prikolici kamiona nedaleko od Londona.

Ranije je optužen i navodni vozač kamiona Moris Robinson (25).

Harison se u petak pojavio pred Višim sudom u Dablinu na početku procedure za njegovo isporučenje iz Republike Irske u Veliku Britaniju. Određen mu je pritvor do 11. novembra.

Tijela su pronađena krajem oktobra nakon što je kamion iz belgijske luke Zebriž trajektom stigao u Veliku Britaniju.

Tela 39 osoba nađena u kamionu kod Londona
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

XS
SM
MD
LG