Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.11.2019.

21:35

Šapovalov: Neću se smiriti dok ne budem pobeđivao Novaka i ostale iz vrha

Finalista Mastersa u Parizu Denis Šapovalov kaže da ne žali mnogo za propuštenom prilikom da trofeju iz Stokholma pridoda i onaj iz Pariza.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Šapovalov: Neću se smiriti dok ne budem pobeđivao Novaka i ostale iz vrha
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Kanađanin u finalu sa Đokovićem jednostavno nije imao šansu da uradi nešto više, pa je morao da se zadovolji sa 600 poena.

On je posle meča rekao kako "želi da pobeđuje najbolje" i kako neće stati na ovom stepeniku.

"Bila je ovo neverovatna nedelja za mene, ali to neće biti kraj. Sve je u tome da se vratite na teren i da nastavite da trenirate. Želim da pobeđujem igrače kao što je Novak, otuda moram da napredujem, da igram bolje, da nađem način da bolje uzvraćam njegov servis. Nadam se da ću to biti u stanju naredne godine", izjavio je Šapovalov.

Nedelju je počeo kao 28. a završio je skokom na 15. mesto. Pre dve nedelje osvojio je prvi trofej u karijeri, na turniru u Stokholmu, a postao je drugi Kanađanin koji je stigao do finala mastersa. Prethodno je to polazilo za rukom Milošu Raoniću, koji je tri puta igrao za trofeje.

"Ovo je sport, uvek će biti uspona i padova i neću igrati finale mastersa svake nedelje. Sve je to normalno, i dalje učim o svojoj igri, napredujem svakog dana", zaključio je mladi teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Tenis

Iga silovito do treće runde Rima

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se u treće kolo turnira u Rimu, pošto je pobedila 77. teniserku sveta Amerikanku Bernardu Peru posle dva seta, 6:0, 6:2.

Beta

23:08

13 h

Tenis

Poznato kada Đoković izlazi na teren

Srpski teniser Novak Đoković će meč drugog kola mastersa u Rimu protiv Francuza Korentana Mutea igrati u petak uveče posle 19 časova, saopšteno je na sajtu turnira.

Tanjug

20:45

15 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu