Košarka

Magični Dončić "hranio" Bobija!

Magični Dončić "hranio" Bobija!
Foto: Tanjug/AP | Magični Dončić "hranio" Bobija!

Košarkaši Dalasa igraju u velikoj formi predvođeni nevjerovatnim Lukom Dončićem, koji je vezao drugi uzastopni tripl-dabl. U pobjedi nad Klivlend Kavalirsima sjajan učinak imao je i Boban Marjanović, koji je za 15 minuta umalo upisao dabl-dabl sa 12 poena i 8 skokova.

Dončić je bio prva zvijezda meča sa 29 poena, 14 skokva i 15 asistencija. Iz igre je šutirao 9 od 17 (5 od 10 za tri) i bio je nepogrješiv sa linije penala (6 od 6).

U nekoliko navrata su Dončić i Marjanović imali sjajnu saradnju u pik end rol igri, Slovenac je u nekim sjajnim prodorima pronalazio Bobija pod košem, koji je uglavnom bio surov protiv centara Klivlenda. Bobi je iz igre šutirao 6 od 11, a doprinos je dao i u odbrani i odlično je štitio reket.

 

Košarkaši Sakramento Kingsa zabilježili su drugi uzastopni trijumf poslije pet poraza na startu sezone, pa su poslije Jute savladali i Njujork Nikse u gostima sa ubjedljivih 113:92. Svoj doprinos u pobjedi dali su i srpski reprezentativci, Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović.

Nemanja Bjelica je igrao na poziciji centra u petorci Sakramenta. Na parketu je proveo 24 minuta i postigao 10 poena i uz to dodao 8 skokova i 6 asistencija u svoju statističku kolonu. Kao i obično, nije trošio mnogo lopti i imao je visoke procente šuta (4 od 5 iz igre, 2 od 3 za tri poena).

Bogdan Bogdanović nije imao svoje veče, pošto je za 19 minuta na parketu postigao šest poena. Nije ga najbolje služio šut za tri poena, pošto je pogodio dve trojke iz 7 pokušaja, dok je još jednom neuspješno pokušao za dva poena. Uz to imao je po tri skoka i tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

U derbiju dana Los Anđeles Lejkersi su savladali San Antonio na gostovanju sa 103:96, uz maestralnu partiju Lebrona Džejmsa, koji je upsao tripl-dabl sa 21 poenom, 11 skokova i 13 asistencija. Pratio ga je Entoni Dejvis sa 25 poena i 11 skokova, ekipa Grega Popoviča nije imala snage da se suprotstavi superstarovima Lejkersa.

 

Rezultati:

  • Majami - Hjuston 129:100
  • Njujork - Sakramento 92:113
  • San Antonio - LA Lejkers 96:103
  • Klivlend - Dalas 111:131
  • LA Klipers - Juta 105:94

(Telegraf) 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije