Hronika

Mladići iz Srpca probili željeznu ogradu i sletjeli u rječicu

Mladići iz Srpca probili željeznu ogradu i sletjeli u rječicu
Foto: Screenshot/BN | Mladići iz Srpca probili željeznu ogradu i sletjeli u rječicu

SRBAC - Aleksandar Petković (25) i Marko Lazić (25) iz Srpca teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nezgodi jutros, oko tri časa, na magistralnom putu Srbac - Nova Topola u selu Povelič.

Prema informacijama sa terena, Petković je, vozeći micubiši, iz nepoznatih razloga probio željeznu ogradu na mostu i sletio u rječicu Povelič. 

"Vozač i suvozač zadobili su tjelesne povrede i prevezeni su u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske", istakla je Vesna Divljanović, portparol Policijske uprave Gradiška.

Kako su kazali očevici, jedan od putnika je sa vidnim povredama uspio sam izaći iz smrskanog vozila, dok su drugog oslobodili vatrogasci. 

U Univerzitetskom kliničkom centru RS za "Nezavisne" su potvrdili da su lica A.P. i M.L. dovezena u Urgentni centar UKC RS: 

"A.P. je primljen u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje. Prema riječima Siniše Mirkovića, dežurnog ljekara, pacijent je dovezen u polutraumatizovanom stanju sa vodećom povredom glave i vrata. Pacijent je zbrinut i priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze su neizvjesne", istakli su u UKC RS. 

Prema riječima Zorana Malušića, dežurnog ljekara, pacijent M.L. takođe je dovezen u polutraumatizovanom stanju, sa vodećom povredom abdomena. 

"Pacijent je operativno zbrinut i zasad je stabilnog zdravstvenog stanja te se nalazi na daljoj opservaciji u Urgentnom centru UKC RS", rekli su u UKC RS. 

Na području PU Trebinje, od Ravnog prema Ljubinju, vozilo je sletjelo u provaliju, a u njemu je bila studentkinja Katarina Butrica, za kojom se tragalo od subote. 

Mladu Dubrovčanku, za kojom se tragalo od subote, pronašli su u danas pripadnici Policijske uprave Trebinje na dionici ovog puta u mjestu Kotezi, u Popovom polju, gdje je sletjela s puta u provaliju, u kojoj je policija pronašla njen automobil sitroen.

Butrica je u subotu krenula automobilom iz Dubrovnika prema Mostaru, a od tada joj se izgubio svaki trag. 

Kako je navedeno, vozila se u sitroenu, a u Mostar se uputila na fakultet, gdje studira engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Za Butricom je u subotu krenula potraga putem društvenih mreža, nakon što je posljednji put viđena prilikom prelaska graničnog prelaza Čepikuće. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije