"Draga Majo, recite konačno - da li je antraks, novičok ili sredstvo za čišćenje nameštaja"

Predsednik Vučić je uputio pismo portparolki visoke predstavnice EU Maji Kocijančič, objavljeno na nalogu na Tviteru, sa ponovljenim zahtevom.

Izvor: B92

Nedelja, 03.11.2019.

12:24

EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Vučić je zatražio od Kocijančeve da konačno kaže da li su Srbi trovali Albance "antraksom, novičokom ili možda sredstvom za čišćenje nameštaja" i da "neće odustati od traganja za odgovorom".

"Draga Majo Kocijančić, prošlo je više od tri nedelje od kada je nastupilo, kako su Albanci tvrdili, masovno trovanje na jednonacionalnoj osnovi u CIK u Prištini. Molim Vas, draga Majo, da nam konačno kažete da li je u pitanju bio antraks, novičok ili možda sredstvo za čišćenje nameštaja. P.S. Dok sam živ neću odustati od traganja za odgovorom na ovo važno pitanje. Žao mi je što se ovako strašnom stvari, u kojoj su navodno učestvovali Srbi, očigledno ne bavi ni EU, ali ni Metju Palmer. Ja hoću. Unapred zahvalan", objavio je predsednik Srbije na svom Tviter nalogu. Podsetimo, Aleksandar Vučić je već jednom uputio portparolki visoke predstavnice EU pismo sa istim zahtevom, na šta je Kocijančičeva odgovorila da "EU trenutno čeka rezultate istrage".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: