Kako je zemljotres u Kraljevu obeležio rođenje dve devojčice

Dvoje mrtvih i oko stotinu lakše povređenih u snažnom zemljotresu, koji je pre devet godina u 1.56 časova pogodio okolinu Kraljeva. Potres je bio jačine 5,4 jedinice Rihterove skale. Dok se zemlja tresla u oštećenom porodilištu rodile su se dve zdrave devojčice.

Naboj emocija na Rihterovoj skali bio bi jači od zemljotresa, koji je Milici i Katji obeležio život.

"Ja sam od tada želela da je upoznam, i evo napokon mi se ostvario san", kaže Milica Radojević iz Novog Sela.

Katju i Milicu životne okolnosti su razdvojile po izlasku iz porodilišta, dan posle rođenja. Suviše su bile male da bi znale šta se u noći 3. novembra, pre devet godina, sve oko njih događalo.

"Ljudi su to mnogo tužno doživeli, ali mi smo srećne zato što smo mi rođene na taj dan", kaže Katja Nikoletić iz Kraljeva.

Milica Radojević iz Novog Sela kaže da ih to nas čini posebnim i to nas je dovelo ovde. Zemljotres je njihove mame zatekao na pripremnom stolu, u jakim bolovima.

"Kad se sve to zatreslo meni je je samo pred očima bila slika - kraj, smak sveta, ja nisam dočekala da vidim svoje dete. Evo i sad su mi oči pune suza kad se samo setim svega toga", kaže Tijana Nikoletić iz Kraljevo.

"Bilo je strašno, naravno, ali kad su me tada pitali, sećam se, šta mi je bilo teže - zemljotres ili porođaj ,ja sam rekla porođaj", priča Kristina Radojičić iz Novog Sela.

U trenutku udara, u porodilištu se nalazilo još tridesetak najmlađih Kraljevčana.

"Zbrinjavate bebe, zbrinjavate pacijente, a sa druge strane brinete o svojoj porodici i ne znate šta se dešava tamo", kaže Senka Damjanović, babica Opšte bolnice u Kraljevu.

Zemljotres u Kraljevu mnogima promenio život. Katji i Milici ipak, na najlepši mogući način

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво