Svijet

Tramp vrijeđao demokratu: Taj jadničak, patetični dečko

Tramp vrijeđao demokratu: Taj jadničak, patetični dečko
Foto: Tanjug/AP | Tramp vrijeđao demokratu: Taj jadničak, patetični dečko

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je u petak kako vjeruje da će ga "ljutita većina" američkih birača podržati i biti protiv istrage o opozivu.

On tako nastoji da okupi pristalice da izraze protivljenje demokratima koji pokušavaju da ga svrgnu.

Tramp je govorio dan nakon što je Predstavnički dom pod kontrolom demokrata usvojio pravila istrage o njegovom pokušaju pridobijanja Ukrajine za istragu protiv demokratskog suparnika Džoa Bajdena, piše Jutarnji list.

"Američki narod sit je laži demokrata, njihovih prevara i ekstremizma", rekao je Tramp.

"Ej bi si njuz" i "Vašington Post" objavili su u petak da su Amerikanci oštro podijeljeni u pogledu opoziva - 49 posto ispitanika smatra da bi Tramp morao biti opozvan i uklonjen s dužnosti, a 47 posto smatra da ne bi morao.

Tramp je takođe izrazio povjerenje u to da će moći da pobjedi svakog demokratu koji bi završio kao suparnik na izborima 2020. "Isprašićemo im tur", rekao je.

Ismijavao je Beta O Rurka nekoliko sati nakon što je u petak bivši američki zastupnik iznenada ispao iz trke za demokratskog predsjedničkog kandidata.

"Bet, taj jadničak, jadni patetični dečko", rekao je Tramp.

Ponovo je odbacio Bajdena kao mentalno zaostalog i rekao da će on brzo ispasti iz trke, "otpasti kao kamen".

Tramp se stalno iznova vraćao na ukrajinski skandal u koji je upleten. Branio je telefonski razgovor s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim 25. jula, koji je u srcu optužbi protiv njega.

"Ja sam u svakom slučaju iskrena osoba, ali, šta mislite, da bih nazvao novoizabranog predsjednika i rekao nešto neprimjereno znajući da razgovor slušaju mnogi", rekao je Tramp.

"Nemojte pogriješiti, držite se Republikanske stranke i mene jer se ja borim za vas", rekao im je.

Tramp je u Tupelu bio u sklopu kampanje za republikanskog kandidata za guvernera Tatea Rivsa, koji se takmiči protiv demokrate Džima Huda, te napad na njega nije izostao.

"Sve što znam je da se silno borio kako bi se izabrala 'nepoštena' Hilari Klinton i Barak Obama”, rekao je Tramp pobrinuvši se da se upotrebi srednje ime bivšeg predsednika.

"Nije to momak kakav nam je ovdje potreban - ne ovdje, u Misisipiju", dodao je.

Izbori u utorak će biti indikator raspoloženja u zemlji godinu dana prije izbora koji će odrediti hoće li Tramp dobiti drugi mandat kao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije