ŽOCU PRETI OTKAZ: Katastrofalan start sezone za Fenerbahče! Obradović bez prava na grešku
Foto: EPA

Užasan start sezone

ŽOCU PRETI OTKAZ: Katastrofalan start sezone za Fenerbahče! Obradović bez prava na grešku

Košarka -

Samo jedna pobeda iz šest mečeva u Evroligi upalila alarme u turskoj ekipi, a još jedan kiks mogao bi da dovede do smene na klupi najtrofejnijeg trenera

Ne pamti se da je Željko Obradović imao lošiji start sezone. Najtrofejniji trener Evrope upisao je i peti poraz iz šest mečeva u Evroligi, a ukoliko u narednom kolu stigne kiks od Bajerna, srpski stručnjak bi mogao da ode s klupe Fenerbahčea.

Ekipa koja je projektovana da igra fajnal-for u petak je pretrpela i najbolniji neuspeh ove sezone, pošto je usred Istanbula slavio Žalgiris (79:76). Imao je Obradović gotovo dobijen meč, ali su njegovi momci uspeli da upropaste sedam poena viška za samo 106 sekundi. Strateg Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus još jednom je izvojevao pobedu nad nekadašnjim učiteljem.

- Čestitam Žalgirisu na pobedi. Kao i svake godine, tim su koji se bori do kraja. Tako je bilo i u ovoj utakmici. Kada je o mom timu reč, pokazali smo bolju igru u odnosu na pre dva dana. Bilo je tu dobrih stvari, ali izgubili smo u poslednjem minutu. Razumem koliko je teško mojim igračima, trebalo je da pobedimo. Ipak, treba da imamo na umu koliko nas ljudi podržava, koliko veruju u nas. Treba i mi da imamo više samopouzdanja. To je jedini put - rekao je Željko Obradović.

foto: Profimedia

Turski mediji navode da Obradoviću cure krediti i da bi u slučaju novog kiksa došlo do raskida saradnje. Kao glavni uzroci sunovrata Fenerbahčea ističe se prezasićenost, kao i činjenica da u ekipi nema sveže krvi.

Činjenica je da je Željkov tim igrao čak četiri utakmice na strani, ali ovakav skor nema opravdanja.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track