Dragoljub Ojdanić: NATO planski ubijao civile da bi slomio otpor vojske

V. N.

02. 11. 2019. u 19:02

Priča o nacionalnoj drami koja se odigravala juna 1999. godine

Драгољуб Ојданић: НАТО плански убијао цивиле да би сломио отпор војске

Foto I. Marinković / Dragoljub Ojdanić

NAMERA NATO, od početka bombardovanja naše zemlje 1999, u stvari je bila da preko zverskih ubijanja civila, bacanja bombi na zgrade, bolnice,vozove, autobuse, slomi otpor naše vojske. Nisu to bile nikakve, kako su ih oni nazivali, kolateralne štete. Mi smo zato i pristali na njihov ultimatum, kako bismo sprečili dalja zverstva i ratne zločine nad decom,ženama, starcima. Vojnički smo mogli još da izdržimo, ali oni i nisu nameravali da ratuju sa vojskom, nego sa civilima i da ruše infrastrukturu, da "sruše" naš hrabri otpor.

Ovako, za "Novosti", general armije Dragoljub Ojdanić, počinje priču o nacionalnoj drami koja se odigravala juna 1999, kada je Beograd posle tromesečnog bombardovanja, pristao na uslove "primirja" sa NATO. General Ojdanić, tokom agresije NATO načelnik Generalštaba, nerado govori za novine. Vrata njegovog doma "otvorio" nam je ruski general Leonid Gregorijevič Ivašov, koji u nedavno objavljenoj knjizi, "Skok na Slatinu", priča i o izdaji glavnog ruskog pregovarača, Viktora Černomirdina, tokom razgovora o uspostavljanju mira nakon NATO agresije.

* Ahtisari 3. juna 1999. zapretio - "sravnićemo Beograd"!

* Zbog Černomirdinove prevare, general Ivašov plakao kao kiša

* U haškoj ćeliji me dva sata držali nagog, hteli su da me ponize

* Rizikovao sam dodatnu kaznu odlaskom na sahranu Miloševića


Celu ispovest nekadašnjeg prvog čoveka naše vojske pročitajte u nedelju, 3. novembra, u nedeljnom izdanju "Večernjih novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

maniks

02.11.2019. 20:00

NATO je jedina legalna zlocinacko teroristicka organizacija a kao i svi teroristi napadaju i ubijaju civile zenu, decu i starce. To su dokazali bombardovanjem vrtica, skola ,bolnica, domova za stare , unistavanjem mostova,fabrika...zato braco Srbi nikad u nato

Pa Vidi Ovako

02.11.2019. 20:41

Pa nato ni nema vojnike, oni imaju nabildovane i istetovirane narkomane. Osim njihove tzv vojske, nijedna druga u svetu ne ubija žene, decu i starce, nego ide na vojsku. To njihovo se pre može nazvati teletabisi, nego vojska.

Ролекс.

02.11.2019. 21:38

Дали је поднета тужба против НАТО међународном суду за ратни злочин.Није па шта кукате урадите то већ јадном.Нато је злочиначка организација и то остаје.

драгана

03.11.2019. 17:58

Kakvi su ovo komentari :"konačno da neko kaže istinu"?Pa isto je govorio i pokojni Slobodan, i svi generali.Halo,ljudi!Drugi kosovski boj je u toku.