KRAJ: Odlična uvertira za Mančester, Vojvodina ispraćena sa četiri gola iz Humske (VIDEO)

Novosti online

02. 11. 2019. u 13:00

Fudbaleri Partizana u derbiju kola lako i ubedljivo su savladali "lale" (4:0). Dva gola Natha, bomba Zdjelara i "lepotica" Sadika

КРАЈ: Одлична увертира за Манчестер, Војводина испраћена са четири гола из Хумске (ВИДЕО)

Bojan Ostojić i Saša Zdjelar foto: N. Paraušić

Fudbaleri Partizana napravili su odličnu uvertiru za četvrtak i gostovanje Mančester junajtedu.

Crno-beli su u derbiju 15. kola Superlige Srbije na svom stadionu savladali Vojvodinu 4:0 (2:0), uz dva gola Birbasa Natha, bombu Saše Zdjelara i "lepoticu" Umara Sadika, koji je pogotkom krunisao svoju odličnu partiju, pošto je prethodno ostvario dve asistencije.


SASTAVI

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, F. Stevanović, Natho, Asano, Sadik.

Vojvodina: Rockov, Veselinović, Đurić, Saničanin, Devatak, Drinčić, Đurišić, Đuričin, Bojić, Eze, Matić.

POČEO MEČ

Počeo je meč u Humskoj. Atmosfera na stadionu, pa ni brojnost publike, ne govori da se radi o derbiju kola i utakmici dva tima koji su u bliskoj  prošlosti igrali utakmice sa puno tenzije.

PRVI PRETI PARTIZAN

Prvi pokušaj imali su fudbaleri Partizana. Asano je šutirao sa dvedesetak metara po zemlji, ali je Rockov uspeo da uhvati loptu. Prošlo je 15 minuta utakmice, ali osim pokušaja Japanca nije bilo nikakvih uzbuđenja. Igra se uglavnom na sredini terena i prilično nepovezano.

ŽUTI KARTON ZA ĐURIŠIĆA

Prvi žuti karton na meču dobio je Marko Đurišić, zbog prekršaja nad Nathom u 18. minutu. U 23. minutu "požuteo" je i Aleksandra Šćekić.

"ZAKUVALO SE" U HUMSKOJ

U 24. minutu se "zakuvalo" u Humskoj. Sadik je dobio loptu u prazan prostor na sredini terena, krenuo je sam ga golu Novosađana, ali ga je pred kaznenim prostorom sustigao Đurišić i klizećim startom zaustavio napadača Partizana. Kompletna klupa sa rezervnim igračima i stručni štab su žestoko protestvovali, jer su smatrali da je bio prekršaj, ali je sudija pustio da se igra nastavi. Potom je i Ostojić dobio žuti karton zbog prigovora.

GOOOL - PARTIZAN VODI

Partizan je poveo golom Natha iz penala u 29. minutu. Crno-beli su profitirali iz prvog kornera. Posle centaršuta iz ugla sa leve strane, u duelu su u visini penala bili Devetak i Ostojić. Bilo je povlačenja, a kako se duel vodio odmah pored njega, sudija Đorđić je pokazao na belu tačku.

ROCKOV USPEŠNIJI OD SADIKA

U 39. minutu ponovo preti Partizan. Sadik je primio loptu u kaznenom prostoru, okrenuo je defanzivca Vojvodine koji mu je "bio na leđima", i šutirao sa sedam, osam metara iskosa po zemlji, ali je lopta bila blizu Rockova, koji je uspeo da interveniše.

GOOOL - NATHO DUPLIRAO PREDNOST

Partizan je duplirao prednost u 43. minutu, strelac je ponovo Natho. Najveći deo posla je odradio Sadik. Napadač Partizana je odlično prošao po desnoj strani, vratio je loptu na visinu penala, gde je dotrčavao Izraelac, kojem nije bilo teško da loptu plasira u mrežu rivala.

POLUVREME

Sudija Miloš Đorđić odsvirao je kraj prvog poluvremena čim je istekao 45. minut.




POČELO DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme. Milošević i Lalatović nisu ništa menjali u odnosu na početak meča.

GOOOL - BOMBA ZDJELARA

Partizan od 47. minuta vodi 3:0, prelepim golom Saše Zdjelara. Ponovo je u ulozi asistenta bio Sadik. Visoki napadač je s leve strane povukao loptu ka sredini i ostavio vezisti crno-belih, koji je, sa 25 metara, šutirao iz prve i pogodio gornji desni ugao gola Vojvodine.



NAJBOLjA PRILIKA ZA VOJVODINU

U 58. minutu imali su Novosađani najbolju priliku. Nespretno je jedan od fudbalera Partizana vratio loptu ka Stojkoviću sa centra terena, golman crno-belih je istrčao ali je zakasnio, pa ga je Đuričin obišao. Ipak, fudbaler Vojvodine je otišao previše iskosa, pa je umesto u golu, lopta završila na spoljnom delu mreže.

OVACIJE ZA NATHA, TROSTRUKA IZMENA LALATOVIĆA

U 58. minutu prva izmena u Partizanu. Birbas Natho je uz velike aplauze ispraćen sa terena, a mesto je ustupio Sumi. Tri minuta kasnije Lalatović je napravio trostruku izmenu. Matić je mesto ustupio Nemanji Nikoliću, Đurišića je zamenio Topić, dok je Gemović ušao u igru umesto Ezea.

GOOOL - SADIK

Posle dve asistencije, Sadik je i zatresao mrežu Vojvodine u 68. minutu. Napadač Partizan je sve sam uradio, fintom je na ivici kaznenog prostora izbacio rivala iz igre i onda, sa 15 metara, iskosa sa leve strane, pogodio malu mrežu u suprotnom uglu gola Rockova.




DRINČIĆ PRETI IZ PREKIDA

Drinčić je u 76. minutu šutirao iz slobodnog udarca, gađao je gornji desni ugao Stojkovićevog gola, ali je čuvar mreže Partizana uspeo da interveniše i loptu pošalje u korner.

IVANOVIĆ I PAVLOVIĆ NA TERENU

Sadik je u 73. izveden iz igre uz ovacije sa tribina, na terenu je Đorđe Ivanović. Četiri minuta kasnije, Lazar Pavlović je zamenio Šćekića.




KRAJ UTAKMICE

Utakmica je završena pobedom Partizana 4:0.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

неимени

02.11.2019. 14:38

Ви новинари сте такође криви за стање на нашим стадионима. За

Taras Buljba

02.11.2019. 16:09

Jeste simpatican,ovaj mali japanac,ali ko moze jos da ga ceka?Zato se pozdraviti sa njim sto pre ili ga poslati u Teleoptik.