Ministarstvo o problemu nekažnjivosti zločina nad novinarima

Tanjug

02. 11. 2019. u 12:31

Međunarodni dan borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, koji se obeležava danas, celokupno društvo treba da podseti da mora ozbiljnije da se pristupi ovom problemu

Министарство о проблему некажњивости злочина над новинарима

Izgoreo Dom Milana Jovanovića u Vrčinu / Foto N. Skenderija

Međunarodni dan borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, koji se obeležava danas, celokupno društvo treba da podseti da mora ozbiljnije da se pristupi ovom problemu, istaklo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Ministarstvo u saopštenju navodi da uvek i bez zadrške osuduje svaki napad, pritisak, nasilje i svaki drugi način ugrožavanja bezbednosti predstavnika medija, dok obavljaju svoje profesionalne dužnosti.

Neophodan je rad na rešavanju konkretnih slučajeve, uz stvaranje mogućnosti da se utvrdi istina i kazne odgovorni, što je i najefikasniji oblik prevencije ka stvaranju uslova za neometan rad svih medijskih radnika, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo ističe da se snažno zalaže za unapređenje slobode protoka informacija i smatra da su za to neophodni odgovornost, objektivnost i profesionalnost svih ucesnika u procesu javnog informisanja, kako novinara i medija, nosioca javnih funkcija, ali i svih građana Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije