Ex -Yu

Palmer naredne sedmice u Beogradu sa Vučićem

Palmer naredne sedmice u Beogradu sa Vučićem
Foto: N.N. | Palmer naredne sedmice u Beogradu sa Vučićem

BEOGRAD - Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer trebalo bi da nastavi posjetu regionu narodne sedmice i to posjetom Beogradu gdje će se sresti sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim zvaničnicima.

Kako je Tanjugu rečeno u američkoj Ambasadi u Beogradu, Palmer iščekuje susret sa Vučićem i drugim zvaničicima, kao i ambasadorima susjednih zemalja i predstavnicima različitih političkih partija sa kojima će razgovarati o značaju povratka dijalogu Beograda i Prištine, kao i drugim pitanjima od regionalne važnosti.

Palmer je u današnjem razgovoru sa predstavnicima Srpske liste istakao da su SAD posebno zainteresovane za brzo formiranje vlade /samoproglašenog/ Kosova i što skoriji nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i puno poštovanje vladavine prava, što će omogućiti razvoj ekonomije i bolji život svih građana.

On je u razgovoru sa predsjednikom Privremene samouprave na Kosovu i Metohiji Hašimom Tačijem najviše pažnje posvetio pitanju postizanja sveobuhvatnog sporazuma Kosova i Srbije, saopšteno je iz kabineta predsjednika samoproglašenog Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije