Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
VESELA DRUŽINA U šestočlanu porodicu Krajišnik stigli su BLIZANCI, Zorica i Mihajlo

VESELA DRUŽINA U šestočlanu porodicu Krajišnik stigli su BLIZANCI, Zorica i Mihajlo

U šestočlanu porodicu Krajišnik iz Ivanića u Istočnom Sarajevu stigli su i blizanci. Dajana i Rade već imaju četvoro dece, dve devojčice i dva dečaka, Sunčicu, Lanu, Nenada i Zdravka.

PORODICA-KRAJIŠNIK-BLIZANCI Foto: ATV / RAS Srbija
PORODICA-KRAJIŠNIK-BLIZANCI

Sada su dobili Zoricu i Mihajla, tako će se zvati. Većeg bogatstva, kažu, nema.

– Iznenadila sam se kad su mi rekli da nosim blizance. Nisam očekivala, očekivala sam u ranijim trudnoćama. Ali eto Bog dao došli su živi i zdravi – kaže Dajana Krajišnik, majka.

Dajana i Rade sa svojom dečicom žive uglavnom od poljoprivrede i ostvaruju dovoljne prihode za pristojan život. Imaju kravu, ovce, svinje, kokoške, a od opštine su dobili i dva plastenika. Ne žale se. Naprotiv, srećni su i kažu – divan je osećaj imati puno dece.

– Što se tiče dece sve super. Osećaj je predobar, ekstra. Hvala Bogu i dobro i zadovoljno, živi i zdravi – rekao je Rade Krajišnik, otac.

Majka i devojčica su danas izašle iz bolnice, a mali Mihajlo je ostao, jer ima dečiju žuticu. Ali i on će se za koji dan pridružiti ovoj veseloj družini. Svi ga s nestrpljenjem čekaju.

– Malo mi je čudno bilo to kad sam saznala da nosi blizance, ali dobro. Pomagaću joj, biću dobra i puno ću joj pomoći – kaže Sunčica Krajišnik, najstarija ćerka.

Da mere pronatalitetne politike koje provodi Vlada i rukovodstvo Srpske daju rezultate govori i činjenica, da samo na području opštine Istočno Novo Sarajevo ima više od 30 porodica sa četvoro i više dece. A male Krajišnike u bolnici je posetio i načelnik opštine.

– Ono što je dobro videti i dobra poruka da je ovakav pristup porodici i osnivanju porodice i proširivanju porodice, značajan ne samo za opštinu Istočno Novo Sarajevo, nego i za svaku lokalnu zajednicu. I ono što je pohvalno, da ovde u bolnici Srbija samo u ovoj godini, u fantastičnim uslovima imamo znatno povećan broj poroda, rođene dece – rekao je Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, prenosi Srpskainfo.

Radu i Dajani oko dece, za početak će pomagati baka, Dajanina majka. A kasnije, kako su nam ispričali svako će na svoj način doprineti. Naučili su da sloga kuću gradi.