Trivan: Mediji imaju posebno važnu ulogu u podizanju ekološke svesti 1Foto:Fonet

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da mediji imaju posebno važnu ulogu u podizanju ekološke svesti, ekološke kulture, razumevanju i odgovornosti čitavog društva prema stanju životne sredine.

„Nećemo uspeti da sačuvamo i unapredimo životnu sredinu bez pomoći medija, civilnog društva i građana“, rekao je Trivan tokom posete Radio-televiziji Vojvodine (RTV).

Trivan je sa rukovodstvom, urednicima i novinarima te televizije razgovarao o značaju medija u procesu razvoja ekološke svesti društva i o saradnji na podršci komunikaciji i inicijativama kojima se unapređuje i valorizuje životna sredina.

Trivan je govoreći o rešavanju problema zagađenog vazduha ukazao da je to problem koji se dugoročno rešava i koji traži finansijska ulaganja.

On je pozvao opštine koje još nisu izradile dugoročne i kratkoročne planove za rešavanje zagađenja na svojoj teritoriji da to pod hitno urade.

Podsetio je da je u planu čitav niz projekata za preradu otpadnih voda sa linijama mulja, za koje će u pripremi projektno-tehničke dokumentacije u opštinama opredeliti 500 miliona evra iz sredstava EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari