Šta Partizan dobija sa Belom?

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.11.19. | 18:23

Solidan šut, preuzimanje u odbrani i igru u tranziciji pre svega

Partizan je na svom zvaničnom sajtu potvrdio da je Džejms Bel potpisao i postao novi član crno-belih.

Tražio je Parni valjak pojačanje na poziciji beka još od letos, posle dobrih rezultata nije žurio sa dovođenjem igrača, vremenom se uvidelo da je potreban igrač u ekipi koji će da igra na pozicijama i dva i tri, posle ne tako sjajnih igara Žanisa Pejnersa, pa je sa te strane gledano Bel logično rešenje.

Izabrane vesti

Radi se o krilnom košarkašu koji je bio diplomac prestižnog Univerziteta Vilanova. Započeo je seniorsku karijeru u Kremoni, da bi potom igrao i za Nansi, Hapoel Holon, Darušafaku i abaligaše, Cedevitu i Budućnost. Igrajući za Darušafaku, Bel je 2018. godine osvojio Evrokup, dok je u dresu Budućnosti, minule sezone osvojio nacionalno prvenstvo i kup Crne Gore.

Bel je visok 196 centimetara i mogao bi da pomogne crno-belima pre svega sa šutem za tri poena što je bila varljiva kategorija kod crno-belih do sada. Recimo, protiv Limoža su ubacili samo četiri iz 18 pokušaja.

Voli Bel često da ostane sam u ćošku i da pripali trojku u situacijama u kojim bi recimo Pejners često oklevao da šutne i pokušavao bi da uđe u reket i proba tako da nastavi akciju. Svi koji su ga gledali u Darušafaki znaju da se radi o solidnom šuteru i kroz te procente će se najviše ocenjivati njegov učinak u redovima crno-belih.

Kvalitet mu je što poseduje sposobnost da, kada je to potrebno, sam sebi iskreira situaciju ili za prodor ili za šut za tri poena što mu je takođe plus.

Po dobrim fizikalijama se uklapa u ekipu crno-belih, može da preuzima i to mu je plus, tako da ako Belov voljni momenat i u tom aspektu bude bio kako treba crno-beli će dosta profitirati.

Džejms Bel stiže u Partizan

Voli situacije posle promašaja protivničkih napada, voli da istrči u kontri, a to je pokazao i u Evroligi na utakmicama kao što su bile one protiv CSKA ili Barselone.

U dresu Budućnosti, u 28 utakmica ABA lige, imao je prosek od 8,3 poena i 2,7 skokova i 1,1 asistencije. Nije to neki spektakl, ali ako ga trojke budu išle mogao bi mnogo da pomogne crno-belima.

Partizan dovodi igrača koji je slobodan, početak je novembra, biće mu potrebno malo vremena da se navikne, ali mnogo toga će, kada se podvuče crta, zavisiti od njegove igre u odbrani i šuta za tri poena. On mu je varirao tokom karijere, a dok je igrao za  Cedevitu u Evrokupu je imao 36,2%. 

Najbolje procente u Evrokupu imao je igrajući za Nansi - 41,7%, a u Darušafaki ispod 30%. Videćemo u kakvoj će formi biti u crno-belom dresu.

Kao osvajač Evrokupa ima pedigre, a Partizan je sa njim ove sezone dobio dodatnu snagu i "meso" na parketu. Ako se to sve uigra, neće protivnicima biti lako da napadaju odbranu koja je i bez Bela delovalo prilično solidno u dosadašnjem delu sezone.

Igrao je u ABA ligi, poznaje ovo podneblje, a sa tim bi i period adaptacije trebalo da prođe brže. Partizan je od večeras još snažniji. Nova dobra vest za pristalice crno-belih.

FOTO: KK Partizan


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara