Utorak, 24.05.2005.

20:17

Memorijal za pripadnike OVK

Vlada Kosova dala 50.000 evra za izgradnju memorijalnog kompleksa "Adem Jašari", za uređenje grobova ubijenih pripadnika OVK.

Izvor: Beta

Default images

To su prva sredstva koja je kosovska vlada izdvojila za memorijalni kompleks posvećen komandantu albanskih jedinica OVK, ubijenom u sukobu sa srpskim snagama marta 1998. godineu Prekazu. Ubistvo nekoliko desetina ljudi, uglavnom članova porodice Jašari, izazvala je revolt Albanaca, koji od tada Adema Jašarija smatraju za heroja.

Kuća Jašarija pretvorena je u muzej, ispred koje je sazidan spomenik od belog mermera, pa su Prekaze proteklih godina obilazile i đačke ekskurzije.

Procenjuje se da će izgradnja memorijalnog kompleksa koštati nekoliko miliona evra, a vlada je ranije najavila da će iz budžeta za 2005. za njega izdvojiti ukupno milion evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: