Svijet

Tramp promijenio adresu stanovanja

Tramp promijenio adresu stanovanja
Foto: Tanjug/AP | Tramp promijenio adresu stanovanja

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp promijenio je adresu svog stalnog prebivališta i sada je zvanično postao stanovnik Floride.

Tramp, koji je od osamdesetih godina prošlog vijeka živio u centru Menhetna u Njujorku, promijenio je adresu prebivališta u rezidenciju Mar-a-Lago na Floridi, jer, kako je rekao gradske vlasti su se loše ophodile prema njemu, prenosi briselski Politiko.

"Bijela kuća je mjesto koje sam zavolio i na kome ću, nadam se ostati i narednih pet godina. Međutim, moja porodica i ja se selimo na Palm Bič na Floridi, koja će biti mjesto našeg stalnog prebivališta. Uvijek ću brinuti o Njujorku i stanovnicima Njujorka, ali nažalost, uprkos činjenici da plaćam milione dolara gradu, državi i lokalnim poreznicima svake godine, politički lideri države i grada se loše ponašaju prema meni", napisao je Tramp na Twitteru.

Politiko navodi da je Tramp u Njujorku krajnje nepopularan, kao i da se zakonodavci nisu mnogo trudili da sakriju prezir prema njemu i njegovom ponašanju.

Nedugo nakon Trampove objave na Twitteru, oglasio se i guverner Njujorka Endrju Kuomo koji je napisao da je to dobro rješenje.

"Florido, on je tvoj cijeli", napisao je Kuomo na Twitteru.

Imače, Tramp i njegova supruga Melanija su kao drugo mjesto prebivališta naveli golf klub u Nju Džerziju i Bijelu kuću

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije