Krenulo ih od Partizana: To je pravi Mančester junajted! Idemo da osvojimo Ligu Evrope

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.10.19. | 13:18

Solskjer hvali mentalitet igrača posle tri vezane pobede u gostima, Roho kaže da je cilj povratak u Ligu šampiona

Do pre samo desetak dana delovalo je da puca po šavovima. Čak se i Ole Gunar Solskjer ljuljao kao list na vetru, pisalo se naširoko o smeni trenera, a onda je nešto „kvrcnulo“ i Mančester junajted je počeo da beleži dobre rezultate. Na kvalitetnu igru i remi sa Liverpulom u derbiju Premijer lige (1:1) nadovezala se pobeda nad Partizanom u Ligi Evrope, rutinsko slavlje na Kerou rodu protiv Noriča (3:1), a onda i plasman u četvrtfinale Liga kupa, preko Čelsija, pa još na njegovom Stamford bridžu (2:1).

Tri pobede, sve tri na strani, značajno su podigle rasploženje na Old Trafordu, glasine o promeni šefa struke su utihnule i odjednom budućnost ne izgleda tako loše kako su mnogi predviđali slavnom klubu.
Dosta smo se naputovali u poslednjih sedam dana, ali smo pokazali kakav timski duh posedujemo i kakvo drugarstvo vlada u svlačionici. Karakter ekipe je isplivao na površinu. Bili smo odlični u Londonu, promovisali brz fudbal, to je pravi Mančester junajted. Pokušavamo da ga vratimo tamo gde je bio. Znamo da ovo još nije završni proizvod, da je proces u toku i da činimo sve ne bismo li izgledali bolje“, razvukao je prepoznatljiv osmeh na lice Ole Gunar Solskjer.

Izabrane vesti

Ruku na srce, na svim utakmicama Norvežanin je ili sticao prednost ili imao šansu da je poveća iz – penala. Antoni Marsijal je pogodio u Humskoj, Markus Rašford na Stamford Bridžu, a i Francuz i Englez su promašili protiv Noriča po jedan. Lokalni mediji odmah posle sinoćnjeg meča su zaronili u arhivu i izvukli podatak koji kaže da je od debija Solskjera 22. decebra 2018. Mančester junajted klub kome se najviše sviraju jedanaesterci od svih premijerligaša, ako se računaju sva takmičenja. Čak 17, od kojih je 12 realizovao. Poslednji je pogodio baš kapiten.
Rašford ima sjajan karakter, veliku mentlanu snagu. Na dan utakmice sa Čelsijem, rekao sam mu da na vreme odluči gde da puca ako nam opet dosude penal. Ovoga puta bio je miran“, hvali trener reakciju napadača posle promašaja za vikend.

Rašford je javnost na Ostrvu zaludeo i fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca, sa više od 30 metara – mnogi su skloni da ga porede sa sličnom bombom Kristijana Ronalda protiv Prortsmuta 2008. godine – velike zasluge za to pripisuje lopti (u Liga kupu lakša od uobičajenih), ali sveukupno gledano deluje da je raspoloženje u Mančesteru poraslo do te mere da od maltene izgubljene sezone već provejavaju priče kako bi ovaj tim mogao da se bori za trofej(e). Možda najpre u Liga kupu, gde ga samo nižerazredni Kolčester deli od odlaska na Vembli.
Posle derbija sa Liverpulom samopouzdanje nam je poraslo. Toliko smo pozitivnih utisaka poneli sa tog meča da smo verom u svoje mogućnosti uspeli da slavimo na naredna tri gostovanja, prikazujući napadački fudbal. Što se ličih cljeva tiče, želim da igram što više, da pokažem treneru kako na mene može da se osloni, a kad je tim u pitanju, ideja je da osovjimo Ligu Evrope, plasiramo se visoko na premijerligaškoj tabeli i da se kvalifikujemo za Ligu šampiona naredne sezone, kako bismo za godinu dana bili još bolji“, objavio je plan defanzivac Markos Roho.

Da li je ostvarivo?

Pogledajte kako je u rubrici Tiket za vikend tipovao Filip Arsenijević...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara