Najnovije vesti
Vesti Hronika
UBISTVO ZBOG MLADE Došli iz Nemačke da bi se obračunali sa porodicom koja "nije ispoštovala dogovor", epilog: jedan mrtav, dvoje izbodenih

UBISTVO ZBOG MLADE Došli iz Nemačke da bi se obračunali sa porodicom koja "nije ispoštovala dogovor", epilog: jedan mrtav, dvoje izbodenih

U Višem sudu u Subotici sudija za prethodni postupak odredila je pritvor do 30 dana državljaninu Nemačke S. H. (33) koji je u sredu u bolnici nožem povredio muškarca (36), sina Fehmi Bejzakua (55) osumnjičenog da je nožem ubio Berišu Bedžeta (62) na buvljoj pijaci.

ubistvo na subotičkoj pijaci Foto: B. Vučković / RAS Srbija
ubistvo na subotičkoj pijaci

"Blic" nezvanično saznaje da se S. H. branio ćutanjem i da je imao prevodioca pošto jedino govori nemački jezik.

Kako su potvrdili svedoci događaja u bolnici on je nožem zadao više ubodnih rana čoveku u bolnici, a nož je odbacio i prekinuo napad tek pošto je policajac ispalio dva hica u vazduh. Ceo događaj se odigrao na Urgentnom odeljenju bolnice.

Foto: B. Vučković / RAS Srbija

- Pritvor S. H. je određen zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i teških okolnosti krivičnog dela. Prethodno je Viši javni tužilac u Subotici doneo naredbu o pokretanju istrage protiv ovog lica, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo pokušaj teškog ubistva – kaže Rajko Maravić, portparol Višeg suda u Subotici.

Pročitajte još

Policija i dalje intenzivno radi kako bi idetifikovala sve učesnike tuče, a kao povod obračuna, nezvanično je rečeno "Blicu" da su učesnici tuče navodili pregovor oko mlade, udaje i novca, a zatim da su uzrok nesuglasice bila zajednička deca u Nemačkoj.

U svakom slučaju, navode bliski istrazi, dve porodice su se sukobile zbog ranije nastalih loših odnosa u inostranstvu.

Foto: B. Vučković / RAS Srbija

Sukob sa tragičnim ishodom počeo je pre 12 časova na robnoj pijaci Buvljak u subotičkom naselju Mali Bajmok. U tuči dve porodice smrtonosne ubode nožem zadobio je Beriša Bedžet (62) iz Subotice. Njega je dok se branio od napadača nožem usmrtio Fehmi Bejzaku (55) koji je pretučen zbog čega je prevezen u bolnicu.

Sa njim u bolnici nalazio se i njegov sin koji je bio isto povređen na pijaci. Kako je saopštio Nenad Sekulić, načelnik Policijske uprave u Subotici, više osoba koje su učestvovale u tuči na pijaci stigle su u bolnicu gde su nastavile sukob.

Tada je i S. H. napao nožem sina osumnjičenog za ubistvo na pijaci u obračunu porodica.