Tvrdi da je nevin, a odbija poligaf: Bastać negira optužbe venčanog kuma

Novosti Online

31. 10. 2019. u 18:17

Lazar Lešnjak optužio predsednika opštine Stari grad za brojne koruptivne radnje

Тврди да је невин, а одбија полигаф: Бастаћ негира оптужбе венчаног кума

Foto: N. Skenderija

PREDSEDNIK opštine Stari grad Marko Bastać koji se našao u centru afere nakon što ga je venčani kum Lazar Lešnjak optužio za mučenje i fizičko maltretiranje i brojne koruptivne radnje, rekao je da neće ići na poligraf.

Tu izjavu je dao u emisiji „Među nama“ na televiziji "NovaS". Naime, voditeljka ga je pitala da li će se odazvati na poligraf kad ga budu pozvali u policiju i tužilastvo da da izjavu, na šta je on odgovorio odrično.

Televizija "Studio B" danas je objavila skandalozan snimak na kome Lazar Lešnjak priča o torturi koju je prošao kada ga je Marko Bastać, kako tvrdi, vezao za stolicu u mučio devet sati.

Povodom skandala reagovao je i ministar policije koji je na konferenciji za medije rekao da je ono što Lešnjak priča na snimku tačno.

- Ja očekujem da nakon ovakvog užasnog svedočenja, nadležni organi reaguju. Taj čovek je uzbunjivač, prijavio nešto što smatra da je koruptivno delovanje, naveo je više krivičnih dela i tužilac je taj koji treba da odluči da vidi da li ima dovoljno činjenica za pokretanje postupka. Optužbe su izuzetno teške i treba da čujemo istinu, ponudićemo mogućnosti poligrafa ako zatreba", naglasio je Nebojša Stefanović.

Stefanović je istakao da on nikada u životu ništa nije uradio protiv zakonito, kao ni bilo koji član njegove porodice.

-Ja očekujem posle onoga što smo mogli da vidimo u medijima, da će biti sprovedena istraga. Ne samo za prebijanje, nasilje, već i za korupciju. Imamo čoveka koji priznaje da je nosio koverte za nelegalnu gradnju, rekao je Stefanović.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Filip

01.11.2019. 06:31

On da je nevin ne bi odbijao poligraf,treba ga pravno ispitati.Ovakve vesti su skandalozne!!!

Maja

01.11.2019. 06:43

Bastać da je nevin pristao bi na poligraf. Njegovo odbijanje poligrafa potvrđuje njegovu krivicu!

Mike

01.11.2019. 08:00

Kum je javno priznao da je u jednom periodu pomagao svome kumu Marku Bastac, tako da posle svega iznetog obojica moraju biti procesuirani.

Ana

01.11.2019. 08:29

Polako ali sigurno istina isplivava na povrsinu. Djilasovi puleni polako dolaze na pravdu istine pa ce i Djilas doci na lice pravde.

Zoka

01.11.2019. 08:35

Bastac je odavno zreo za zatvor, zajedno sa svojim sefom Draganom Djilas, jer ko zna kakve su sve prevare ta dvojica lopova radili.

David

01.11.2019. 08:37

Da nije kriv i da je cist, ne bi odbijao poligraf i ne bi se pravio lud, vec bi dokayao suprotno.

SasaRu

01.11.2019. 09:31

Ovakvo ponašanje ili bolje reći teror Bastaća je za svaku osudu. Pitanje je koliko još ljudi je ovako mučio i koliko je njegovih saradnika umešano u ovakve mafijaške metode kažnjavanja neistomišljenika ili onih koji mu stanu na put.