31. oktobar  2019. 17.45  | Izvor: RTV

Karte za premijeru "Fausta" u SNP-u rasprodate

NOVI SAD -

Godine 1921. prvi put je u Novom Sadu izvedena opera "Faust", Šarla Gunoa. Nova postavka tog remek-dela, u režiji Aleksandra Nikolića, koja će publici biti predstavljena u subotu 2. novembra, rezultat je višemesečnih priprema solista, hora, orkestra i baletskog ansambla Srpskog narodnog pozorišta.

video icon

Operu francuskog autora, oslobođenu filozofskih elemenata Geteovog Fausta i fokusiranu na tragediju Margarete, koju će na premijeri igrati Danijela Jovanović, predstaviće novosadskoj publici umetnički ansambl SNP-a pod umetničkim vođstvom italijanskog dirigenta Andree Solinasa.

opera

Guno je bio impresioniran Bahovom muzikom u kojoj orgulje imaju značajnu ulogu. U ovoj predstavi videćemo kako se orgulje uklapaju sa horom. Tokom cele opere sučeljava se muzika kontrapunkta sa melodijama tipičnim za francusku operu.

U četiri čina i sedam slika na velikoj sceni "Jovan Đorđević" publika će biti suočena sa pošastima današnjeg društva, otklona od krivice i žudnje za materijalnim.

Iako su karte za premijeru rasprodate, reprizno izvođenje možete pogledati 9. novembra po ceni od 400, odnosno 600 dinara.

Srodne vesti