Korak po korak do rešenja: Sastanak čelnika KNAUFA i opštine Surdulica

Lokalne vesti - Četvrtak 31.10.2019 - 10:13

Vranje/Surdulica - Generalni direktor kompanije "Knauf Insulation" zadužen za zemlje Balkana, Kipar i Maltu Tihomir Civkaroski i direktor fabrike u Surdulici Jovica Mišić, sastali su se sa predstavnicima lokalne samouprave u prostorijama opštine Surdulica, kako bi razgovarali o važnim pitanjima u vezi sa pružanjem podrške lokalnoj sredini.

Maksimović, Civkarovski, Mišić i Tončev na sastanku FOTO: D. Milošević Maksimović, Civkarovski, Mišić i Tončev na sastanku FOTO: D. Milošević
Višesatnom sastanku su, kako saznajemo, u ime surdulice opštine prisustvovali predsednik Skupštine opštine i narodni poslanik Novica Tončev i načelnica Opštinske uprave Slađana Maksimović
 
Na sastanku je zaključeno da će se nastaviti sa radom na unapređenju životne sredine opštine Surdulica, kroz realizaciju akcija koje su dogovorene na prethodnim sastancima.
 
U skladu sa tim, kako bi se olakšao saobraćaj na ulazu u grad, omogućio bolji prilaz i parkiranje kamiona, opredeljena je parcela u blizini fabrike na ime dodatnog parking prostora, navode iz "Knaufa".
 
- Takođe, ovom prilikom utvrđeno je i da će se nastaviti sa izvoženjem dela sekundarnih sirovina na ovlašćenu deponiju za lagerovanje ovakve vrste materijala, na koju je od jula ove godine pa do danas izvezeno preko dve hiljade tona materijala (preko 100 kamiona). 
 
Ostatak, kroz sistem reciklaže će se i ubuduće vraćati u proizvodnju - pojašnjavaju iz "Knaufa".
 
Tema sastanka bila je i tehnologija koja se koristi u svim "Knauf Insulation" fabrikama u svetu, pa i u Surdulici, te je dogovoreno da će predstavnici opštine Surdulica, kao i predstavnici udruženja "Udahni duboko", u narednom periodu imati priliku da posete neke od fabrika koje se nalaze u zemljama Evropske Unije i uvere se da je tehnologija koju koristi kompanija u Srbiji identična onoj koja se koristi u drugim daleko razvijenijimm zemljama.  
 
Sa novim investicijama, kao i do sad, fabrika "Knauf Insulation" u Surdulici koristiće i ubuduće najbolju raspoloživu tehnologiju, a od kako je prisutna u Srbiji pa sve do danas, samo u svoje pogone uložila je preko 30 miliona evra, stoji u saopštenju kompanije.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: