Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.10.2019.

09:30

Jović: Hala Madrid; Zidan: Važan gol za samopouzdanje

Luka Jović je u meču sa Leganesom probio led, postigao je svoj prvenac u dresu kraljevskog kluba u pobedi od 5:0.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Jović: Hala Madrid; Zidan: Važan gol za samopouzdanje
Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Tako je bivši napadač Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta posle 312 minuta na terenu bez gola konačno zatresao mrežu.

Luka je proteklih dana i nedelja bio stalno na meti kritičara u španskim medijima, a protiv Leganesa nije imao sreće jer je pre tog gola u trećem minutu nadoknade, u 74. minutu, nedugo pošto je zamenio Benzemu u igri, poništen njegov gol na centaršut Luke Modrića.

Ipak, posle centaršuta Danija Karvahala sa desne strane, konačno je uspeo da zatrese mrežu.

"Veoma sam srećan! Hala Madrid!", poručio je Jović po završetku utakmice.

"Marka" je prenela kako je pred Jovićem uzbudljiv period.

"Postigao je gol kojim je otvorio svoj konto u Realu, bio je to pogodak koji su u klubu dugo očekivali. Nije iznenađenje ako se zna da ih je prošle sezone u dresu Ajntrahta postigao 27, u timu znatno skromnijeg ofanzivnog potencijala od Realovog. I u kojem je igrao iz drugog plana. Protiv Leganesa je delovao kao pravi razbijač, nedugo pošto je zamenio na terenu Benzemu."

"Pokazao je da u svom arsenalu ima još oružja i da bi mogao da ponese znatno veći teret odgovornosti u napadu Reala. Dva od njegova tri udarca bila su u okvir gola, nije izgubio loptu i imao je osam uspešnih dodavanja. Teško da je moglo više u tih 20 minuta", ocena je izveštača španskog dnevnika.

Veoma zadovoljan bio je i trener Zinedin Zidan koji je ohrabrio srpskog fudbalera da nastavi u istom stilu.

"Srećan sam kako zbog Rodriga, tako i Jovića. Rodrigo ima zanimljivu ličnost i sve je bolji. Luka je veoma srećan zbog tog gola, jako mu je bio potreban. Iako nema veliku minutažu jako je važno imati takav učinak kada uđete sa klupe kao zamena za Benzemu", rekao je Zidan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve