Patolog protiv službene verzije: Nije samoubistvo već ubistvo milijardera

Tanjug

31. 10. 2019. u 00:44

Uzrok smrti finansijera Džefrija Epstajna verovatno je davljenje, a ne samoubistvo u njegovoj zatvorskoj ćeliji

Патолог против службене верзије: Није самоубиство већ убиство милијардера

Foto Tanjug / AP

Uzrok smrti finansijera Džefrija Epstajna verovatno je davljenje, a ne samoubistvo u njegovoj zatvorskoj ćeliji, tvrdi forenzički patolog kojeg je angažovao njegov brat.

Otkrića patologa Majkla Bejdena u suprotnosti su sa službenim nalazima koji su ukazivali na samoubistvo vešanjem koje su zvaničnici objavili još u avgustu.

Bejden, koji je niz godina bio glavni medicinski inspektor u Njujorku i koji je bio prisutan na Epstajnovoj prvoj obdukciji, kaže da njegove povrede više ukazuju na ubistvo nego samoubistvo.

"Mislim da dokazi upućuju na ubistvo, a ne na samoubistvo. Višestruki prelomi pronađeni na vratu Epstajna vrlo su neobični za samoubistvo. Vešanje ne dovodi do lomova", rekao je Bejden za Foks njuz.

Epstajn je pronađen mrtav u njujorškom zatvoru u avgustu. On je čekao da se pokrene sudski proces zbog optužbi da je trgovao devojkama mlađim od 14 godina. On je negirao sve optužbe, ali da je proglašen krivim suočio bi se sa zatvorskom kaznom do 45 godina.

Samoubistvo su od samog početka osporavali Epstajnovi advokati i njegov brat Mark koji su angažovali Bejdena da ponovo izvrši obdukciju, navodi Skaj njuz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

savo arizona

31.10.2019. 03:20

Epstajn nije mrtav niti je ubijen ni samoubijen.Cista je glupost da covjek takvi financiski mogucnosti bude mrtav,da bude u celiji da ima ful nadzor I da bude smaknut.Nije teorija zavere vec cista realnost,razmislite.

K3

31.10.2019. 08:47

Kada bi svi sudovi i kaznene institucije mogli da rade svoj posao savesno, bez pritiska, drustvo bi napredovalo jer bi pocinioci imali šansu da prihvate svoju kaznu kao korektivnu meru. Verovali bi u pravedno sudjenje, resocijalizaciju i hteli da se iskupi, pokaju, nadoknade štetu, oplakuju zrtve svog zlodela i nadaju se oprostu, ako je moguće. Razume