Najnovije vesti
Kultura Vesti
Američki glumac srpskog porekla Džek Dimič sa monodramom "Oj, živote" u Beogradu

Američki glumac srpskog porekla Džek Dimič sa monodramom "Oj, živote" u Beogradu

Monodrama “Oj, živote!” koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra američki glumac srpskog porekla Džek Dimič biće izvedena u nedelju, 3. novembra od 19 sati i u sredu, 6. novembra od 20 sati u Beogradu.

Džek Dimič Jack Dimich Foto: Nemanja Obradović / Promo
Džek Dimič Jack Dimich

Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića, “Oj, živote!” je priča o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umesto svog mlađeg brata počinioca ubistva s predumišljajem. Protagonista monodrame na komediografski način govori svoju muku i emotivno iznova proživljava sve što mu se tokom odsluženja kazne dogodilo.

Pročitajte još

Predstava je do sada igrana u Los Anđelesu, Njujorku, Čikagu, a juna ove godine premijerno u Beogradu.

Monodrama se igra u Galeriji "Polet", a s obzirom na to da je broj mesta ograničen, ulaznice se mogu rezervisati mejlom na poletnovi@gmail.com ili telefonom na 0631630020.

Džek Dimič Jack Dimich
Foto: Nemanja Obradović / Promo
Džek Dimič Jack Dimich

Džek Dimič diplomirao je glumu na čuvenom Institutu Li Strazberg u Njujorku, u klasi Majkla Margote, a igrao je, između ostalog, u serijama “Red i zakon” (“Law and Order”), “Odstrel” (“Burn Notice”), “Zamak” (“Castle”), “Crna lista” (“The Blacklist”)... kao i epizdne uloge u filmovima sa naših prostora “Turneja" Gorana Markovića, “Travelator” Dušana Milića, “Srpski ožiljci" Vladimira Rajčića, “Volja sinovljeva” Nemanje Ćeranića i “Neke druge priče” Ane Marije Rosi, te u seriji “Državni službenik” Predraga Gage Antonijevića. Dimič se pojavljuje i u ulozi čuvenog naučnika Nikole Tesle, tumači glavni lik u ostvarenju "Teslin narod" Željka Mirkovića, kandidatu za Oskara za 2020. godinu za dugometražni igrano - dokumentarni film.