"Ne želim ni da razmišljam o padu vlade"

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da o eventualnom padu vlade Andreja Plenkovića ne želi ni da razmišlja, jer je reč o hipotetičkom pitanju.

Izvor: B92

Sreda, 30.10.2019.

15:21

EPA-EFE/Valda Kalnina

"Ne učestvujem u tim pregovorima, ali verujem da svi razmišljaju da je stabilnost vlade bitna ne samo u kontekstu predsedavanja Hrvatske Evropskom unijom, nego i za nastavak pozitivnih makroekonomskih trendova", navela je Grabar Kitarović, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Upitana kako bi eventualni pad vlade uticao na njenu predsedničku kampanju, Grabar Kitarović je kazala da je to hipotetičko pitanje i da o tome ne želi da razmišlja.

Grabar Kitarović je to rekla uoči sastanka predstavnika stranaka vladajuće koalicije, a nakon što je HNS zapretila da će izaći iz vlasti, ako vlada ne udovolji zahtevima prosvetara, čiji štrajk traje već 15 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: