Blistao protiv Partizana, razbio Portugalce, Astanu i PSV, logilčno je i da debituje za Holandiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.10.19. | 12:44

Kalvin Stengs na spisku selektor Kumana

Vreme je za novi talas talenata u holandskom fudbalu. Donjel Malen se pozicionirao kao dečko koji kako šutne loptu ona završi u gol, nije ni čudo što je ove jeseni debitovao za Lale, a istim putem bi mogao i Kalvin Stengs (20), pošto ga je selektor Ronald Kuman uvrstio na prošireni spisak kandidata za poslednje dve kvalifikacione utakmice za plasman na EURO.

Krilni napadač AZ Alkmara – koga je beogradska publika mogla da upozna sredinom septembra u prvom kolu Lige Evrope, kad je protiv Partizana jedan gol dao, a drugi namestio – igra kao u transu. Najpre je mladu reprezentaciju pogotkom i sa dva tačna proigravanja pogurao ka važnoj pobedi nad Portugalijom (4:2), potom bio precizan protiv Herenvena, egzekucijiom i asistencijom učestvovao u demoliranju Astane (6:0), da bi sjajan period zaokružio u nedelju namestivši dva gola za slavlje AZ-a u Ajndhovenu (4:0). Računajući celu kalendarsku 2019. Stengs je asistirao za deset golova u Erediviziji, što su osim njega učinila još samo trojica fudbalera.

Izabrane vesti

Nagrada je stigla u vidu poziva selektora Kumana za mečeve sa Severnom Irskom u Belfastu 16. novembra i Estonijom u Amsterdamu tri dana kasnije, na kojima je će se tražiti bodovi vrednim plasmana na završni turnir.

U odnosu na prethodni spisak, u reprezentaciju su se vratili Hans Hatebur iz Atalante, Davi Proper iz Brajtona, Toni Vilena iz Krasnodar i Vut Veghorst iz Volfzburga, a nedostaju Stiven Bergvajn (PSV), pošto se povredio protiv LASK-a u Ligi Evrope, kao i Terens Kongolo (Hadersfild) i Džastin Klajvert (Roma).

SPISAK REPREZENTACIJE HOLANDIJE

Golmani: Marko Bizot (AZ Alkmar), Jasper Silesen (Valensija), Kenet Vermer (Fajenord), Jeroen Zut (PSV);
Odbrambeni fudbaleri: Patrik van Anholt (Kristal Palas), Nejtan Ake (Bornmut), Dejli Blind (Ajaks), Virdžil Van Dajk (Liverpul), Denzel Damfris (PSV), Hans Hatebur (Atalanta), Matijs de Liht (Juventus), Džoel Veltman (Ajaks), Stefan de Fraj (Inter);
Vezisti: Doni van de Bek (Ajaks), Frenki de Jong (Barselona), Davi Proper (Brajton), Marten de Ron (Atalanta), Kevin Strotman (Olimpik Marselj), Žoržinjo Vajnaldum (Liverpul), Toni Vilena (Krasnodar),
Napadači: Rajan Babel (Galatasaraj), Stiven Berghujs (Fajenord), Luk de Jong (Sevilja), Donjel Malen (PSV), Memsi Depaj (Olimpik Lion), Kvinsi Promes (Ajaks), Vut Veghrost (Volfzburg) i Kalvin Stengs (AZ Alkmar).

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara