BiH

Crnadak sa premijerom Monaka o poslovnim i političkim uslovima

Crnadak sa premijerom Monaka o poslovnim i političkim uslovima
Foto: Ministarstvo inostranih poslova BiH | Crnadak sa premijerom Monaka o poslovnim i političkim uslovima

MONTE KARLO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak susreo se sa premijerom-ministrom Kneževine Monako Seržom Teleom, prije početka 36. ministarske konferencije Međunarodne organizacije za Frankofoniju (OIF), koja se održava danas i sutra u Monaku.

Tele je Crnatku poželio dobrodošlicu u Monako i izrazio interesovanje za razvoj ekonomije u BiH, kao i za trenutnu političku situaciju u BiH i regionu.

Oni su razgovarali o poslovnim i političkim uslovima u kontekstu novih stranih investicija, a delegaciji BiH predstavljen je i najnoviji građevinski poduhvat u centru Monte Karla od 24.000 kvadratnih metara morske površine.

Crnadak je prvog dana boravka posjetio prostorije Počasnog konzulata BiH u Monaku i zahvalio počasnom konzulu Donateli di Skampioni za njen angažman u posljednjih devet godina otkako je na toj poziciji

Delegacija BiH, koju predvodi Crnadak, prisustvovaće otvaranju i plenarnom dijelu ministarske konferencije Međunarodne organizacije za Frankofoniju koju otvara princ Albert II od Monaka.

Crnadak će večeras prisustvovati i specijalnom prijemu koji za šefove delegacija organizuje princeza Karolina od Monaka, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Međunarodnu organizaciju za Frankofoniju čini 88 država članica, pridruženih članica i posmatrača, a većina zemalja učestvuje na dvodnevnoj ministarskoj konferenciji u Monaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije