Hronika

Muškarac iz Bratunca uhapšen zbog prijetnji Vučiću i novinarima

Muškarac iz Bratunca uhapšen zbog prijetnji Vučiću i novinarima
Foto: N.N. | Muškarac iz Bratunca uhapšen zbog prijetnji Vučiću i novinarima

BANJALUKA - Četrdesetjednogodišnji Marinko Milošević iz Bratunca uhapšen je zbog sumnje da je putem društvene mreže Facebook prijetio Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije, Milomiru Mariću, uredniku televizije Hepi, i Jovani Grgurević, novinarki te televizije, saznaju "Nezavisne".

Kako saznajemo, njega su uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet nakon što se slikao s oružjem i te fotografije postavljao na Facebook, te prijetio predsjedniku Srbije i novinarima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske navodeći inicijale, M.M. terete za  krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeni promet oružja ili eksplozivnih materija.

"Postupajući po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, utvrđeno je da je M.M. na društvenoj mreži Facebook napravio više objava u kojima je uputio prijetnje predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarki televizije Hepi Milomiru Mariću i Jovani Grgurević", istakla je Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenje za odnose s javnošću MUP-a RS.

Prema njenim riječima, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik, izvršili su pretres objekata koje koristi uhapšena osoba, odakle su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s navedenim krivičnim djelima.

"Sve aktivnosti se sprovode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina", dodala je Miljanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije