Najnovije vesti
Vesti Hronika
otmicari petra mitrovica marko jovisic aleksa mrdja

"U 'TVORZA' TE ČEKA MESTO" Jedan od otmičara malog Petra poznat kao "problematično dete", a na Fejsbuku VELIČA KRIMINALCE I NASILJE

Marko Jovišić (54) i njegovi sinovi uhapšeni su organizovanja otmice 13-godišnjeg Petra Mitrovića, a osim njih lisice i ruke stavljene su i tinejdžeru Aleksi Mrđi (18) iz Stare Pazove za koga se ispostavilo da je izuzetno problematičan mladić, o čemu svedoče i brojne objave na njegovom Fejsbuk profilu.

Aleksa Mrđa Kombo ACAB Foto: facebook/privatna arhiva / RAS Srbija
Aleksa Mrđa Kombo ACAB
Pročitajte još

Aleksa Mrđa (18) iz Stare Pazove uhapšen je, prema rečima njegovog oca, u automobilu u vlasništu organizatora otmice, Marka Jovišića. Da je reč o problematičnom mladiću potvrdio je i njegov otac, koji je za naš list juče kazao da je njegov sin sklon i tučama.

Otmičar Marko Jovišić sa sinovima
Otmičar Marko Jovišić sa sinovima

I Aleksine objave na profilu na Fejsbuku dokazuju da, uprkos tome što ima tek 18 godina, jasno veliča nasilje, navijačke grupe i kriminalni način života.

Pročitajte još

Pored velikog broja fotografija na kojima su ispisi poput: "All cops are bastards" (popularno ACAB) uz Partizanove boje, tu su i stihovi pesama koje je ponosno delio, poput "U tvorza te čeka mesto, bio si dobar dečko, srce postaje grešno u poteri za kešom", ali i "krijem se jer znam da me traži, ker je svuda brate, pa se mnogo pazim".

Podsetimo, nestanak malog Petra Mitrovića prijavljen je u subotu uveče nakon što su roditelji primetili da Petrov stariji brat, sa Petrovog telefona, prime neuobičajene poruke. Da je zasigurno reč u otmici bilo je jasno kada je majka pozvala Petra i čula kako otmičarima govori: "Skidajte mi ovo s očiju".

Oteti dečak Petar Mitrović
Oteti dečak Petar Mitrović

Odmah je alarmirana policija koja se dala u potragu za dečakom. Od presudnog značaja bili su snimci sa kamera video-nadzora, na kojima se vidi Petar na svom biciklu u Zmaj Jovinoj ulici u Staroj Pazovi. Više od 20 sati kasnije, dečak je pronađen u napuštenoj udžerici kod Belegiša i konačno vraćen svojim roditeljima.