Složno o EU perspektivi, žal zbog Makedonije i Albanije

Lideri Zapadnog Balkana saglasili se na večeri kod Federike Mogerini da region ostaje čvrsto privržen evropskoj budućnosti.

Izvor: B92

Sreda, 30.10.2019.

08:28

Složno o EU perspektivi, žal zbog Makedonije i Albanije
Tanjug, Marina Maksimoviæ

S druge strane, izrazili su žaljenje zbog odluke Saveta Unije da ne otvori pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Lideri Zapadnog Balkana, koji su se sastali sinoć u Briselu na oproštajnoj večeri koju je organizovala visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Federika Mogerini povodom njenog odlaska s te funkcije, saglasili su se da evropska integracija Zapadnog Balkana ostaje ključni cilj u zajedničkom interesu EU i regiona.

U saopštenju kabineta Mogerini, nakon večere, navodi se da su lideri Zapadnog Balkana sa njom razmenili svoja viđenja od odnosu EU i Zapadnog Balkana, kao i razvoju u regionu.

U tom kontekstu razgovarano je o tome šta je zajednički urađeno i postignuto u poslednjih pet godina.

Takođe su razmotreni i izazove koji predstoje regionu.

Partneri sa Zapadnog Balkana, kako se dodaje u saopštenju, još jednom su potvrdili čvrstu privrženost evropskoj perspektivi, nastavku reformama, pre svega za dobrobit svojih gradjana, kao i regionalnoj saradnji i dobrosusedskim odnosima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: