Hteo da spreči sina da promeni pol, pa mu sud oduzeo starateljstvo FOTO / VIDEO

Želja sedmogodišnjeg Džejmsa iz Teksasa da živi kao devojčica i da ga zovu Luna napravila je razdor između njegovih roditelja.

Život

Izvor: B92

Utorak, 29.10.2019.

11:00

Default images

Posted by Save James on Петак, 20. септембар 2019.
Dok majka Ejn Georgulas podržava sina, otac Džefri ne želi da dozvoli da mu sin postane devojčica i tvrdi da dečak to radi na nagovor majke.

Slučaj je završio na sudu, a sudska odluka je da majka dobije puno starateljstvo nad Džejmsom i njegovim bratom blizancem Džadom.

Ejn, koja je po zanimanju pedijatar, tvrdi da je Džejms transrodan i da zagovara ideju hemijske kastracije i eventualne hormonske terapije. Dečak navodno voli da nosi haljine i odaziva se na ime Luna.

Majka je čak dobila pismenu preporuku iz klinike "Dalas rejnbou terapi".

"Preporučuje se da moj klijent Džejms Janger, poznat i kao Luna, postane pacijent klinike Dženezis kako bi mogla da dobije punu psihološku podršku za rodnu dismorfiju i potencijalno počela da uzima blokatore hormona", napisali su iz klinike.

Međutim, psihijatar Bendžamin Albriton, koji je svedočio na sudu, nije saglasan s tim.

Here’s James, loving his daddy, just moments before leaving the protection of daddy. The world is praying for more scenes like this. Save James, save thousands of children!

Posted by Save James on Среда, 23. октобар 2019.
"Stručni svedoci sumnjaju da je Džejms sto posto uveren da je zapravo ženskog roda. Još ima neke fluidnosti u njegovom razmišljanju. Ni on ni njegov brat ne pate od depresije, teskobe, niti su agresivni. Džejms ne pokazuje nikakve znakove drugih psihičkih poteškoća", rekao je on.

Očajni otac, koji je na Fejsbuku otvorio stranicu “Sačuvajmo Džejmsa”, čija je svrha da spreči ostvarivanje radikalne želje svog sina, tvrdi da dečak nosi haljine i odaziva se na ime Luna samo u prisustvu majke.
Posted by Anne Georgulas on Четвртак, 06. септембар 2018.
"Verujem da se ne radi samo o emotivnom zlostavljanju nego to smatram vrstom seksualnog zlostavljanja, mešanja u seksualni identitet ranjivog dečaka. On u školu ide u haljinama i tamo koristi toalet za devojčice. Učitelji ga zovu Luna. Sve osobe od autoriteta u njegovom životu: mama, učitelji, školski policajac, bibliotekar, direktor škole, govore mu da je devojčica. Ja sam jedina odrasla osoba koja mu govori istinu, da je dečak", rekao je Džefri Janger.

Dodao je kako smatra da se dečak tako ponaša zato što mu majka pokazuje ljubav samo kad se ponaša kao devojčica, piše Dejli mejl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: