RUSKI ALIGATOR ISKEZIO VATRENE ZUBE, A ONDA JE POČELO DA GRUVA: Rusi podigli najmoćnije helikoptere, prizor je bio moćan! (VIDEO)
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

vojna moć rusije

RUSKI ALIGATOR ISKEZIO VATRENE ZUBE, A ONDA JE POČELO DA GRUVA: Rusi podigli najmoćnije helikoptere, prizor je bio moćan! (VIDEO)

Planeta -

Ruski vojni helikopteri izveli su danas vatrenu podršku jurišnih specijalnih jedinica ruske vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske federacije.

"U okviru kontrolne inspekcije za akademsku 2019. godinu, posade borbenih udarnih helikoptera Mi-28 "Noćni lovac", Ka-52 "Aligator" i Mi-35 M, lociranih u krasnodarskom regionu, izvršili su nekoliko specijalnih zadataka u uslovima ravničarskog i planinsko-šumskog područja", piše na Fejsbuk profilu ministarstva.

Piloti su vršili vatrenu podršku jurišnih jedinica specijalnih Južnih vazdušnih snaga, kolone za pratnju pri kretanju, prevozu i sletanju taktičkih vazdušnih zaliha, isporuku municije i raznih vojnih zaliha u teško dostupnom šumskom području.

Pored toga, piloti su ispunili standarde za otkrivanje i prepoznavanje različitih objekata, pokretnih i fiksnih ciljeva na zemlji, oklopnih vozila, helikoptera i niskoletećih nisko-brzih vazduhoplova uslovnog neprijatelja, saopštilo je ministarstvo.

(Kurir.rs/Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja