OKRŠAJ SRBA U NBA! Jokić slavio u dramatičnom srpskom derbiju, Bogdanović i Bjelica solidni (VIDEO)
Foto: AP

DENVER BOLJI OD SAKRAMENTA

OKRŠAJ SRBA U NBA! Jokić slavio u dramatičnom srpskom derbiju, Bogdanović i Bjelica solidni (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Sakramento Kingse 101:94 posle dramatične završnice srpskog derbija u Kaliforniji.

U meču punom preokreta gosti su iskoristili očajnu treću četvrtinu domaćina (30:17) kada su izgradili prednost koju su dobrom odbranom odbranili u poslednjem minutu.

Srpski košarkaši odigrali su važnu ulogu u konačnom rezultatu, iako su imali dosta oscilacija tokom utakmice.

Najefikasniji u Denveru bio je Džamal Marej sa 18 poena. Nikola Jokić je utakmicu završio sa 9 poena uz 13 skokova, po dve asistencije i ukradene lopte i jednom blokadom.

foto: AP

Za Kingse, Nemanja Bjelica je imao učinak od 12 poena, šest skokova i tri asistencije, a Bogdan Bogdanović po šest poena i asistencija i pet skokova.

Kingsi su bez pobede na četiri duela, Denver ima učinak 3/3.

Košarkaši Hjustona pobedili su Oklahomu sa 116:112. Džejms Harden predvodio je Roketse sa 40 poena, sedam asistencija i tri skoka. On je iz 22 pokušaja postigao 21 poen sa linije za slobodna bacanja. Pobedi protiv bivšeg tima doprineo je Rasel Vestbruk sa 21 poenom, 12 skokova i devet asistencija.

U ekipi iz Oklahome najefikasniji su bili Šaj Gildžes-Aleksander i Denis Šruder sa po 22 poena, Danilo Galinari postigao je 17 poena, a Kris Pol i Nerlens Noel po 15 poena.

Toronto je pobedio Orlando sa 104:95 i ostvario treću pobedu u četiri utakmice. Kajl Lauri predvodio je aktuelne šampione sa 26 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je Paskal Sjakam dodao 24 poena i devet skokova.

Orlando je pretrpeo drugi uzastopni poraz, a najefikasniji u toj ekipi bio je Džonatan Ajzak rekordom karijere od 24 poena.

Golden Stejt je do prvog trijumfa u sezoni došao pobedom protiv Nju Orelansa od 134:123. Stefen Kari postigao je 26 poena uz 11 asistencija za pobednički tim, a Dandjelo Rasel 24 poena, osam asistencija i sedam skokova. Drejmond Grin ostvario je tripl dabl učinak od 16 poena, 17 skokova i 10 asistencija.

U ekipi iz Nju Orleansa Brendon Ingram bio je najefikasniji sa 27 poena i 10 skokova.

Košarkaši Njujorka ostvarili su prvu pobedu u sezoni, pošto su na svom terenu bili bolji od Čikaga, 105:98. Bobi Portis predvodio je Nikse sa 28 poena i 11 skokova, a dobru partiju prikazao je i ruki Ar Džej Beret sa 19 poena i 15 skokova.

U ekipi Čikaga, koja je pretrpela treći poraz, najefikasniji su bili Zek Levin sa 21 poenom i Vendel Karter sa 20 poena i 10 skokova.

Los Anđeles Klipersi pobedili su Šarlot sa 111:96. Kavaj Lenard bio je najbolji medju Klipersima sa 30 poena, sedam skokova i šest asistencija, a Lu Vilijams dodao je 23 poena, dan pošto je proslavio 33. rodjendan.

U trećoj pobedi u četiri ovosezonske utakmice Montrez Herel učestovao je sa 19, a Lendri Šamet sa 16 poena.

Šestorica igrača Šarlota postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Teri Rozije sa 17.

U ostalim utakmicama Detroit je pobedio Indijanu sa 96:94 košem Derika Rouza 28,3 sekunde pre kraja, Milvoki je pobedio Klivlend sa 129:112, dok je San Antonio pobedio Portland sa 113:110 i ostvario treći uzastopni trijumf.

Juta je pobedila Finiks sa 96:95 košem Donovana Mičela sa linije za slobodna bacanja 0,4 sekunde pre kraja utakmice, a Filadelfija je pobedila Atlantu sa 105:103 i ostvarila treću uzastopnu pobedu u sezoni.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track