TRAŽI SE KONCESIONAR: Prolazima treba veliko spremanje

S. B. M.

29. 10. 2019. u 07:07

JP "Putevi Beograda" traži koncesionara za održavanje pothodnika. Ko će konačno da uredi podzemne hodnike znaće se posle 17. decembra

ТРАЖИ СЕ КОНЦЕСИОНАР: Пролазима треба велико спремање

Tender je raspisan za održavanje sedam podzemnih prolaza

ZA sedam javnih prolaza u prestonici, koji su godinama u lošem stanju, JP "Putevi Beograda" traži koncesionara na 25 godina za postavljanje i održavanje. Prokišnjavanje, bare, neprijatni mirisi, kao i staklići koji padaju sa ulaza u pothodnike, konačno bi trebalo da budu prošlost.

Poziv se odnosi na održavanje podzemnih prolaza kod Palate "Albanija", na Terazijima, kod Igumanove palate, na raskrsnici Nušićeve i Dečanske ulice, zatim na Bulevaru Mihaila Pupina, u Jurija Gagarina u Bloku 44, kao i na prolaz na Bulevaru vojvode Mišića kod Beogradskog sajma. Oni godinama nisu bili ni u čijoj nadležnosti, a nedavno su pripali Javnom preduzeću "Putevi Beograda".

Preduzeća koja konkurišu za ovaj posao, biće dužna da rekonstruišu podzemne prolaze, postave kamere kao i opremu za snimanje i prikupljanje informacija o saobraćaju. Da zamene postojeće pokretne stepenice i ugrade nove, održavaju postojeće i ugrade nove liftove za invalide.

Koncesija podrazumeva i instaliranje opreme za komercijalnu upotrebu u cilju kreiranja prihoda za koncesionara i omogućavanja finansiranja i nekomercijalnog dela projekta na teritoriji Beograda.

Izabrani koncesionar plaćaće Gradu koncesionu naknadu, a rok trajanja koncesije je 25 godina. Rok za dostavljanje ponuda je 17. decembar. Tada će se znati ko će u Beogradu, narednih četvrt veka, održavati pothodnike.


USLOVI ZA PONUĐAČA

Ponuđač koji želi da učestvuje u postupku dužan je da dostavi dokaz da nije bio u blokadi prethodnih šest meseci i da je za prethodne tri godine ostvario ukupan poslovni prihod od najmanje 2,5 milijardi dinara. Potrebno je i da je u protekle tri godine pružao usluge oglašavanja na otvorenoj površini na sredstvima za oglašavanje, a čija je vrednost najmanje milijardu dinara.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Драган

30.10.2019. 09:30

Камо лепе среће да су магарци на Славији направили подземне пролазе уместо удаљених пешачких прелаза и тако трајно решили проблем саобраћајних гужви.

Sadjitarius

31.10.2019. 13:41

Prolaze treba da održava opstina Stari grad i prema tome,sada treba i da ih renoviraju,a vi "gospodo" Bastaći,Vesići...manje mislite o parama,dosta ih vec imate,a vise vodite računo o fekalijama koja nas okružuju.Prolazi su nam kao kontejneri-sram vas bilo! Umesto sto se blamirate u javnosti,zavrnite rukave-OBOJICA i radite nešto!!!