Maloletni Rom mu ukrao auto i slupao ga: Vlasnik očajan, nema ko da mu nadoknadi štetu

Z. RAJIĆ

29. 10. 2019. u 00:13

Lopov i njegova saputnica čudom ostali živi, "opel omega" uništena

Малолетни Ром му украо ауто и слупао га: Власник очајан, нема ко да му надокнади штету

Slupani automobil

UOČI Svete Petke, koju praznuju Romi u Sivcu, maloletni pripadnik ove populacije je, slaveći unapred, u pijanom stanju ukrao kola ispred jedne kuće u selu, a potom ih 200 metara dalje slupao, i pritom čudom ostao živ kao i njegova saputnica. Događaj je uznemirio meštane i pokrenuo lavinu osuda na račun cele populacije, koja je zbog ispada pojedinaca i ranije bila žrtva netrpeljivosti, pogotovo otkad je pre više godina mladi Rom u Sivcu ubio jednog i teško povredio drugog mladića.

Maloletnik, koji stanuje u blizini stare šećerane, obreo se u subotu uveče oko 22.30 na drugom kraju sela sa svojom maloletnom devojkom. Dečko je, prema svedočenju jednog od očevidaca, merkao koja će kola ukrasti, i čak nije ni krio da će to učiniti. Momak koji mu je dao cigaretu odvraćao ga je savetom da se "proveseli na neki drugi način", što je maloletnik, činilo se, poslušao, ali je desetak minuta kasnije pokupio "opel omegu", čiji je vlasnik Aleksandar Balog.

Kola je sutradan ujutro, ne primetivši da ih nema ispred kuće, Aleksandrov otac na putu do prodavnice zatekao u jarku na raskrsnici. Lopov je kolima izbio saobraćajni znak, porušio bankinu i razbio prelaz preko jarka, u kojem su on i njegova saputnica povređeni sačekali policiju i Hitnu pomoć.

- Kola su potpuno uništena. Nisu bila ni za šlepanje, jer točkovi ne funkcionišu. Tog dana kad su ukradena, otac i ja smo ih spremali za tehnički pregled i registraciju, za šta mi je gazda, kod kojeg radim, pozajmio 30.000 dinara. Pošto je registracija prethodno istekla, osiguranje ne važi. Auto je sad samo za staro gvožđe - očajan je Aleksandar, koji sa ženom i detetom živi u domaćinstvu sa roditeljima, i jedini ima primanje.

Aleksandar Balog


NISU SVI ISTI

ROMI u Sivcu, koji više ne žive u Cigan-mali, jer su im kupljene kuće u selu, osuđuju postupak maloletnog izgrednika, ističući da zbog pojedinaca ne treba kriviti celu zajednicu. U blizini kuće ispred koje su ukradena kola stanuju tri romske porodice, za koje komšiluk ima samo lepe reči.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Mile iz Srema

29.10.2019. 06:15

Pa kad su im već kupljene kuće zašto im nisu kupili i automobile? Mislim...glupo je...

Анти Антифа

29.10.2019. 06:22

Нека му надоканади Министарство за мањинска права и западне НВО ....

Neko

31.10.2019. 15:19

@Анти Антифа - Svakako će to i učiniti... podići će tužbu protiv vlasnika auta zbog izazivanja nacionalne , verske i rasne mržnje.

Crni Gruja

29.10.2019. 07:49

Pa lepo neka zajednica skupi novac i pomogne komšiji kome je učinjena šteta. Mogli bi i oni malo da daju a ne samo da im se daje.

Srle

29.10.2019. 09:11

Pa nista. Ti koji su ukrali auto, neka idu u zatvor, tamo rade, a dnevnice da se daju vlasniku vozila.

Brutus

29.10.2019. 09:42

Država pravi jaz između roma i drugih zajednica, zaštićeni su kao beli medvedi, a niko ne reaguje. Niko njih ne mrzi zbog boje kože ili običaja, naprotiv jedino su ovde dobrodošli, ali na ovakve stvari i ubistva država mora jednako da reaguje.

Veteran

29.10.2019. 12:02

@Homofobija bez granica - Koliko vidim,jedino ih Srbi ne proteruju iz svoje zemlje,nego primaju i one koje progone iz Evrope.Imaju veća prava nego Srbi,a.

Jak si mi ti veteran

29.10.2019. 14:14

@Homofobija bez granica - Ruke krvave do lakata... zato smo ovako omiljeni u svetu.

Драган Поповић

29.10.2019. 11:34

Да смо нормална и демократска држава мали би био задржан у затвору док он или неко у његово име не надокнади штету. За то време могао би да једе и пије само оно што плати.