28. oktobar  2019. 13.21  →  16.52 | Izvor: RTV (Lidija Vučković)

Dogodine prvi master strukovni vaspitači u Kikindi

KIKINDA -

Za prvu generaciju studenata master studija u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi počela je akademska godina. Njih 84 nastavlja svoje obrazovanje, uz želju da steknu nova znanja i unaprede profesionalne kompetencije. U jedinoj državnoj visokoškolskoj ustanovi na Severu Banata očekuju da će za manje od godinu dana imati i prve master strukovne vaspitače.

video icon

Maja Radišić iz Kumana završila je osnovne studije u Kikindi pre tri godine. Za to vreme, odradila je pripravnički staž i zaposlila se u Predškolskoj ustanovi "Pava Sudarski" u Novom Bečeju. Upisivanje master studija za nju znači stepenik više u profesionalnom razvoju.

master, , , aleksandar, kurbalija

"Očekujem da ću završiti uspešno studije i da će ovo biti dalji korak u radu sa decom."

Za Sanelu Bodo iz Banatske Topole upisivanje master studija predstavlja nadu da će brzo doći do zaposlenja, budući da trenutno završava volontiranje u Predškolskoj ustanovi "Dragoljub Udicki" u Kikindi.

"Nadam se da će biti zanimljivo i ne previše teško. Najviše bih volela da radim u Kikindi."

Više godina, profesori i rukovodstvo kikindske Visoke škole za obrazovanje vaspitača radili su na akreditaciji programa master studija.Da je sve bilo vredno truda, potvrđuje i veliko interesovanje studenata za nova saznanja i dolaženja do višeg stepena obrazovanja.

Angela Mesaroš Živkov, v.d. direktorke VŠSSOV u Kikindi kaže:

"Škola je dobila akreditaciju juna za 25 studenata. Međutim, zbog velike zainteresovanosti, tražili smo povećanje kvote upisne i dobili smo 50 mesta. Popunili smo brojno stanje što se tiče druge godine, imamo 50 studenata, a na drugoj 34 studenta na master studijama."

Program master strukovnih studija obuhvata uopštene predmete iz pedagoške, psihološke i metodičke grupe, kao i stručnu praksu i stručno istraživački rad. Za one koji nisu završili specijalističke strukovne studije, master traje dve godine, dok specijalizante očekuje jedna godina studiranja.

 

Broj komentara: 3

Miša  28. 10. 2019. | 13:47
Sve će to da ide u inostranstvo. Jer nemože Srbija da nekako traži nadoknadu od zapada za obuku kadrova?
Kiki  28. 10. 2019. | 14:24
Jos malo i imacemo master trgovac,master pekar ...
Mislite li da ce sada ovi vaspitaci bolje raditi u vrticu?!
Vidim persone koje i dva mastera da imaju,nece biti dobar pedagog.
P.S. A gospodin politicar,dal je i on masterirao?
Svetlana  28. 10. 2019. | 15:34
Koliko policajaca vam je protrcalo kroz skolu?Skola vam je odavno samo formalnost za kupovinu diplome.