Žo Vilfred Conga
Žo Vilfred Conga

MASTERS PARIZ Četiri Francuza

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.19. | 12:44

Šardi, Per, Conga i Manarino su nam današnji aduti

Pretposlednji ATP turnir u 2019. počinje danas - masters u Parizu (tvrda podloga u zatvorenom, nagradni fond 5.207.405 evra). U pitanju je jedno od najprestižnijih takmičenja u teniskom kalendaru, i to ne samo zbog mesta održavanja, već i zbog "visokog datuma" koji često odlučuje o poziciji na ATP listi. Tako bilo i prošle, a tako je bogami i ove godine pošto će se nakon ovog mastersa znati imali li šanse Novak Đoković da povrati lidersko mesto od Rafaela Nadala koji će mu ga preoteti u ponedeljak.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

No, njih dvojica su slobodna u prvom kolu, a dok je Rodžer Federer odjavio učešće te danas gledamo prve sudare startne runde koji su počeli od 11 časova i fokusiramo se na domaće igrače koji uvek na početku takmičenja ostave odličan utisak pred punim tribinama navijača u Bersiju.

Prvo skrećemo pažnju na obračun između Žeremija Šardija i Sema Kverija, dva iskusna asa koja su se probila kroz kvalifkacije do glavnog žreba. Jer kada se oni sasttanu, a dop sada je to bilo u pet navrata, uvek je napeto. Francuz, koji ima nešto slabiji plasman na tabeli, je po nama favorit te gađamo kvotu 2,03. Ali, takođe gađamo i to da će biti 10+ gemova u prvom setu, ali i taj-brejk.

Posle njih na Centralni teren u Parizu istrčava još jedan Francuz, Benoa Per koji je favorit protiv Damira Džumhura, ali  momak koji živi na relaciji između rodnog Sarajeva i Beograda neće se lako predati.

Potom sledi potencijalno najzanimljiviji meč dana, susret između domaćeg favorita, Žoa Vilfreda Conge i Andreja Rubljova. Trenutno je 1-1 u njihovom obračunima, 22-godišnji Rus je u boljoj formi i nešto pbolje plasiran na ATP listi, te je i bliži pobedi, Međutim, egal je jasan, pa je i kvota na njih ista - 1,85. Ovde treba probati da će biti tri seta, a prednost ipak dajemo Congi koji uvek nadahnuto igra pred pariskom publikom.

Seriju mečeva sa domaćim adutima završavamo duelom između Adrijana Manarina i Kaspera Ruda. Levoruki tebniser iz pregrađa Pariza trenutno bolji igrač od 20-godišnjeg Norvežanina, te i ovde "kladilačko poverenje" ide ka Francuzu.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara