BPD: Svi smo mi pomalo gospodin R (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 28.10.2019 - 11:12

Pretposlednje večeri „Borinih pozorišnih dana“ u Vranju je odigrana predstava „Zašto je poludeo gospodin R?“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Mali čovek u raljama kapitalizma FOTO: D. Ristić/OK Radio Mali čovek u raljama kapitalizma FOTO: D. Ristić/OK Radio
Predstava je scenska adaptacija istoimenog filma Rajnera Vendera Fasbindera o „malom čoveku u raljama kapitalizma“, antijunaku koji pokušava da se odupre izazovima spoljašenjeg sveta, povezanih sa njegovom karijerom, finansijskim statusom, bračnim životom.
 
Iako se radnja originalnog dela dešava u Zapadnoj Nemačkoj početkom sedamdesetih godina prošlog veka, period tranzicije u zemljama regiona ponovo aktuelizuju problematiku koju je tretirao b.
 
Komad je postavljen kao komična drama u čijem je centralnom delu Gospodin R, u izvanrednom tumačenju Borisa Isakovića, koji se bori za svoju porodicu i posao, dok mu sa televizora dopiru poruke političara o izvanrednim uspesima i svakodnevnom napretku.
 
Rušenje barijera između scene i publike čini da se svako od nas identifikuje sa junakom, tako dab zašto je fatalan ishod sasvim neizbežan.
 
Odličnu glumačku ekipu predvodi Boris Isaković, a pored njega igraju Nataša Tapušković, Branko Cvejić, Dubravka Kovjanić, Milan Marić, Bojan Dimitrijević, Jelena Stupljanin, Vesna Čipčić, Feđa Stojanović, Pavle Korać, Rade Stojiljković, a reditelj je Bobo Jelčić.
 
U pratećem programu „Borinih pozorišnih dana“ predstavljena je i knjiga prof. dr Ksenije Raduović, teatrologa i profesora na FDU u Beogradu.
 
Na kabaretskoj sceni vranjskog pozorišta, mladi vranjski glumac Marko Nikolić izveo je svoj stend-ap šou pod nazivom „Najgori do sada“.
 
„Borini pozorišni dani“ završavaju se večeras, izvođenjem „Nečiste krvi“ Bore Stankovića ansambla Pozorišta „Bora Stanković“.

Foto Galerija

Borini pozorišni dani: Zašto je poludeo gospodin R?

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: