Četvrtak, 21.04.2005.

12:31

Marković pisao Tadiću i Koštunici

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković pisao je predsedniku i premijeru Srbije.

Izvor: Beta

Default images

Marković je u pismima Borisu Tadiću i Vojislavu Koštunici naveo da je neophodno maksimalno angažovanje svih državnih organa na ostvarivanju ciljeva u skladu s dobijanjem pozitivne ocene Studije o izvodljivosti.

Marković od Vlade traži da Skupštini dostavi zakone o policiji i ombudsmanu kako bi po hitnom postupku bili stavljeni u skupštunsku proceduru, saopšteno je iz kabineta predsednika Skupštine. Od Vlade je traženo i ubrzavanje pocesa priprema zakona o denacionalizaciji, o državnoj pomoći, antidiskriminacionih zakona i priprema i usvajanje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije i najavljene Nacionalne strategije o pridruživanju Evropskoj uniji. Predsednik Skupštine je pozvao Vladu da pruži pozitivan stav o zakonu o Skupštini i tako omogući efikasniji rad tog tela.

Od Tadića se traži da svojim autoritetom i u skladu s postignutom saglasnošću da svoj doprinos ostvarivanju obaveza institucija u Srbiji i stvaranju pozitivne političke klime u kojoj će ubrzano donošenje i sprovođenje zakona biti moguće, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: