KOLINDA IZJAVOM ŠOKIRALA HRVATE: Rijeka je rezervni srpski klub

Novosti online

27. 10. 2019. u 21:30

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je još jednom pokazala da se baš razume u fudbal

КОЛИНДА ИЗЈАВОМ ШОКИРАЛА ХРВАТЕ: Ријека је резервни српски клуб

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Splitu je prisustvovala premijeri filma o legendarnom kapitenu Hajduka Ivanu Gudelju i pri tome ispalila nekoliko izjava koje neće biti najbolje primljene na Kvarneru.

Fudbal osamdesetih godina i pre toga nije bio samo fudbal, bio je izraz nacionalne pripadnosti. Pa sam tako ja, nadam se da mi neće zameriti neki, navijala i za Hajduk i za Dinamo. Volela bih kad bi to zajedništvo juga i severa ponovno proradilo”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović u Splitu.

“Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mom srcu. Fudbal je za nas koji smo voleli Hrvatsku bio puno, puno više od fudbala. Značio je narodno zajedništvo. Bio je ono što je povezivalo sve od juga do severa”, zaključila je Kolinda, a prenose hrvatski mediji.

Podsećanja radi, Kolinda je na SP u Rusiji, kada je Hrvatska igrala finale sa Francuskom bila jedan od najvatrenijih navijača i svaki trijumf "vatrenih" je burno proslavljala. I naravno nije krila svoju veliku ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari, a sada smo saznali i za koga navija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (21)

Имагинарни тисућљећни краљ Звонимир

28.10.2019. 00:48

@Tugomir - Suiminona, па ако су ти толико ниски стандарди, само напред :)

Cvek

28.10.2019. 11:37

@Tugomir - Nisu godine vec genetiku mnogi krive sto je muskarcima lako udovoljiti.

ZNA ONA Miki-Zg ITE KAKO

28.10.2019. 10:42

@Miki-Zg - U Splitu i Zagrebu je i tad "tinjao" ustasluk, a u Rijeki italijanska nonsalantnost.

Crni

27.10.2019. 23:11

Sta bi srbija dala da ima ovakvu kraljicu. Cim se spomene Hrvatska na svih pet kontinenata odmah pomisle na KGK .

tomy

28.10.2019. 00:09

Sta da kazem,u pravu je Kolinda,samo se sjetite da su u rijeci igrali Lukic,Radovic,Hrstic,Kustudic,Avramovic,Kovacevic i drugi a ovo sto sam nabrojao bila je jedna generacija i to najuspjesnija u dresu Rijeke za vreme SFRJ.A to sto je ona voljela ove druge,pa svako ima pravo da navija za koga hoce.I da,njoj je to sve samo predizborna kampanja a i njemo prezime ono drugo vuce na Srpsku stranu pa se pitam ima li i ona Srba u kuci?

Volim crno bele

28.10.2019. 00:44

Pa vidite da je zena prosto luda za Srbijom i nama Srbima.Mora nas spomenuti svaki dan na bilo koji nacin pa makar bilo i totalno nelogicno

Ivan Zgrozeni

28.10.2019. 05:51

Zajednistvo? Kako kada je Krvatska vestacka tvorevina, tamnica naroda koju treba razbiti? Velika Krvatska je nastala tako sto je malena Hrvatska (Zagreb sa okolicom) progutala srpsku Slavoniju, Srpsku Krajinu, srpsku Dalmaciju i italijansku Istru. Milosevic je, po njina, pravio "Veliku Srbiju" dok je Srbija bivala sve manja i manja a oni napravise Veliku Krvatsku.

Netko

28.10.2019. 11:00

@Ivan Zgrozeni - Gledaj prijatelju,ja sam Srbin iz Hrvatske,ali to što si ti naveo da su Slavonija,Krajina i Dalmacija srpske zemlje su čiste gluposti. Naveo si zemlje u kojima su hiljade i hiljade godina prije nas živjeli Iliri i ko zna kakva plemena. Nit je bilo srpsko,nit je bilo hrvatsko. Pomiri se s tim da je to danas Republika Hrvatska i da sa Srbijom nema veze.Istra i Kvarner su bili pod Talijanima,ali više nisu. Ono što je bilo - bilo je i nema ga više,tako da prekinite s glupostima se zamarat.

V.L.A.D.E

28.10.2019. 07:29

MENI OVO LIČI DA SE KOLINDA JAVNO ODRIČE NAJNORMALNIJEG DELA HRVATSKE A TO SU KVARNER I ISTRA.

Thor

28.10.2019. 08:45

@V.L.A.D.E - da paradoks bude veci to su jedine oblasti u Hrvatskoj gde jos uvek postoje pravi Hrvati. Ostatak teritorije Hrvatske je bukvalno uguran pod vestacku hrvatsku nacionalnu ideju. Najgori medju njima su oni koji imaju jasno srpsko poreklo.

Sveta

28.10.2019. 08:37

Zna žena da su Istru, Kvarner Rijeku,itd... oslobodili Srbi od austrougarske i Italije. Srbi su i formirali granice današnje Hrvatske. Da nije bilo Srba ne bi bilo ni Hrvatske....

DA RAZUME SE U FUDBAL KO STEFICA U KRIVU BANANU

28.10.2019. 10:39

Rado bi joj zapucao jedan penal, da vidim kakva je na golu.