MOŽE BITI SAMO JEDAN: Ukoliko Đoković slavi u Bersiju, okršaj za najboljeg u 2019. biće u Londonu

V.N.

27. 10. 2019. u 21:51

Novak Đoković i Rafael Nadal od ponedeljka se se neće boriti samo za titulu na mastersu u Parizu, već i za najboljeg u 2019. godini

МОЖЕ БИТИ САМО ЈЕДАН: Уколико Ђоковић слави у Берсију, окршај за најбољег у 2019. биће у Лондону

Novak Đoković

NOVAK Đoković i Rafael Nadal od ponedeljka se se neće boriti samo za titulu na mastersu u Parizu, već i za najboljeg u 2019. godini. Turnir počinje sutra, a obojica su slobodna u prvom kolu.

Prvi reket sveta u drugom kolu igra sa boljim iz duela Lajović - Gaske (Francsuka), a Španac sa uspešnijim iz meča Manarino - kvalifikant. Prvi reket sveta je u "Bersiju" slavio 2009, 2013, 2014. i 2015.

Postoji više kombinacija kako da jedan od dvojice velemajstora bude najbolji u 2019. Nadalu prva titula u Parizu garantuje prvo mesto na kraju ove godine. Špancu i polufinale u slučaju ranog ispadanja Đokovića donosi titulu svetskog šampiona. Srbin ostaje u igri ako peti put trijumfuje u Parizu, jer će se onda sve rešavati na završnom turniru u Londonu.

Ipak, ta borba za tron nije smetala Đokoviću i Nadalu da zajedno treniraju u Parizu, a trener slavnog Španca Karlos Moja smatra da je to dobro za obojicu:

- Nisam siguran da tako nešto možete da vidite u drugim sportovima, ali ovde stvari funkcionišu jednostavno. Zašto Rafa ne bi trenirao sa Novakom? Pokušali smo da organizujemo zajedničke treninge već nekoliko puta, ali nismo uspevali zbog problema s rasporedom.

Đoković u Parizu brani 600 bodova, jer je lane u finalu izgubio od Rusa Kačanova. Projekcija žreba govori da u trećem kolu može da se sastane sa Švarcmanom ili Edmundom, u četvrtfinalu s Cicipasom ili Bautistom Agutom, u polufinalu sa Medvedevom ili Timom, a u finalu sa Nadalom ili Federerom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

srdjan

28.10.2019. 05:16

pa dobro zreb nije bio naklonje Djokovicu ali stvari treba postaviti ovako ...protivnicima nije dobar zreb jer idu na Djokovica ....samo da je preman 100%

sloba

28.10.2019. 21:11

Nema sanse da Djoko osvoji turnir u Parizu. On je u krizi iz koje se nece lako izvuci.